Oto deszczownia własnej roboty wykonana przed chwilą. Dobrze wykonana ? Zostawić tak czy lepiej jak normalnie prosto z filtra ? I jakie są z tego korzyści ?
Pojemność:: 240
Imię: Piotr Pomógł: 8 razy Wiek: 26 Dołączył: 29 Wrz 2009 Posty: 397 Skąd: Mokrzyska
Wysłany: 2010-07-03, 16:14
Tak na chłopski rozum deszczownica to kawałek zaślepionej rurki na końcu z małymi otworkami wzdłuż podpiętej jako zakończenie wylotu filtra. Korzyści z zastosowania deszczownicy sa o ile sie ją dobrze zamontuje a mianowicie pod tafla wody skierowana ku górze tak aby na pow. powstawały fale lecz nie chlupało, dzięki temu masz odpowiednie napowietrzanie nie trzeba wtedy już stosować żadnych brzeczyków no i przedewszystkim błogą cisze:)
_________________ Mój baniaczek:) Aktualizacja oraz Fotorolecja z restartu zbiornika strona 5 serdecznie zapraszam do komętowania http://www.forum.eakwarys...24/12848,45.htm
Suja, to robi hałas i chlapie a jak kolega ma pokrywę (nie wiem czy ma), to pryskałoby mu na świetlówki, a to nie wskazane
_________________ "Wyobraź sobie, że jesteś tak mały, tak naprawdę maleńki, że możesz wejść do swojego akwarium, by z bliska obserwować i osobiście odczuć efekty własnej konstrukcji."
no ciekawe pomysły tu macie ja mam takie urządzonko co filtruje wode napowietrza i jest jakby imitacja wodospadu.i ogólnie zamontowane jest na zewnętrznej stronie akwarium nie hałasuje i super natlenia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.