- całość musi być szczelna
- na wężk, który idzie do dyfuzora najlepiej założyć zaworek
przeciwzwrotny, żeby woda nie wracała z akwa
- jak bimbrownia przestanie produkować CO2 należy zrobić
nowy zaczyn...
powodzenia ...
Znalazłem to na pewnym forum o akwarystyce, moze komus to pomoze i będzie mniej pytan z tym związanych. Autor nie zastrzegł sobie tego więc skopiowałem
Pojemność:: 200l
Imię: Daniel
Wysłany: 2007-08-28, 12:38
aha. A mam takie jeszcze jedno pytanie moze i głupie ale mam wątpliwosci. Ten węzyk co ma isc do akwarium to mam go włozyc bezposrednio do wody czy podlaaczyc do filtra (tam gdzie pobiera powietrze) ???? To raczej ostatnie pyatnie na ten temat i moge juz zakladac bimbrownie :mrgreen:
ja nie radzę w ogóle wstawiać zaworka do bimbrowni, bo może się to skończyć zacierem na ścianie i długotrwałym zapachem fermentacji, chyba, żeby dać trójnik już w na wężyku do akwarium i ten co idzie do akwa dalej zostawić cały, a do drugiego wolnego ramienia podłączyć zaworek, ale to strata CO2
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.