Pojemność:: 54 + 240
Imię: Piotr Pomógł: 214 razy Wiek: 29 Dołączył: 07 Sie 2007 Posty: 3412 Skąd: Mielec
Wysłany: 2007-08-16, 08:00
ja zrobilem otwory w pokrywie i zamontowalem na nich siatke aby rybki nie uciekaly a nad tafla wody byla dobra cyrkulacja powietrza, to wystarczylo aby woda w moim 54l przestala sie nagrzewac, mam teraz stabilna temperature 26C niezaleznie od pory dnia i nocy
a najlepiej chlodzil mi akwarium zwykly wiatraczek gospodarczy ktory ustawilem by wial w przednia szybe akwa
Pojemność:: 82l
Imię: mat
Nazwisko: mam :) Pomógł: 61 razy Wiek: 27 Dołączył: 11 Maj 2007 Posty: 1486 Skąd: Skarżysko Kamienna
Wysłany: 2008-08-08, 20:25 odwrucony termostat
mam na stanie termostat i zastanawiam sie czy nie dałoby sie go przerobić tak żeby włączał sie gdy temperatura wzrośnie i wyłączy sie gdy wróci do ustalonego poziomu (czyli na odwrót niz normalnie)
Pojemność:: Brzucha? duża ;P
Imię: Kuba
Nazwisko: Ptasie xD Pomógł: 54 razy Wiek: 20 Dołączył: 18 Cze 2008 Posty: 1719 Skąd: Grójec
Wysłany: 2008-08-08, 21:42
masz ten termost RT2 ;>
Jejku w necie są na pewno schematy co trzeba przelutować
Cytat z forum
"RT 2 to regulator temperatury taka kicha polskiej produkcji ale latwy w
przeróbie i do wiatraka nadaje się idealnie
Styki sa na przekaźniku, który załącza grzałkę lub wiatrak. Jak nie jesteś
techniczny to byle elektryk z lutownicą jest w stanie to przerobić żeby
działalo odwrotnie "
Niestety nie powiem Ci gdzie jest przekaźnik bo nie pamiętam bebechów tego cacka
_________________ "Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
Nie rozumiem tego tematu. Czy to chodzi o jakieś zimne akwarium morskie?? Mam 200l zbiornik słodkowodny, trzymam tam temperaturę 27 stopni C w pokoju jest ok 21 no i moja 200W grzałka często się włącza. Nawet by mi do głowy nie przyszło chłodzenie akwarium. Proszę o wyjaśnienie
Tofifi [Usunięty]
Wysłany: 2010-08-31, 08:40
Kolego, a zauważyłeś, że ten, temat został założony w czasie letnich upałów?
[ Dodano: 2010-08-31, 09:43 ]
Ja na przykład, nigdy nie używam grzałki, a i tak mam 24-25 stopni w akwarium.
W mieszkaniu nie włączam na zimę grzejników na więcej niż 2. Bo miałbym zaduch.
Wszystko dla tego, że mieszkam w środkowym mieszkanku i ciepło sąsiadów przenika do mnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.