więc piszę w tym miejscu: Mam FAN MINI i akwa 54L. Chcę lepszy filtr by było w nim więcej miejsca na wkład filtracyjny(np. gąbka+ kulki ceramiczne) Kaskada odpada ponieważ po przemyśleniu żal mi wycinać otwór w orginalnej obudowie. Zastanawiałem się pomiędzy FAN-1 a tym: http://allegro.pl/item510...50l_aquael.html
Ale jestem otwarty na propozycje!
zastanawiam się czy do ryb które będę mial na razie potrzebna jest krystalicznie czysta woda?(platki i bojownik) i może Fan Mini z wkladem z waty wystarczy?
Pojemność:: 270, 43
Imię: Marcin Pomógł: 307 razy Wiek: 31 Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 4292 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-12-27, 21:33
akwaamator napisał/a:
nie, to rozumiem. Czyli żaden wew. nie zapewni mi biologicznej?
Chyba jednak nie bardzo zrozumiałeś.
Fan-1 nie nadaje się na zastosowanie kilku (dwóch) wkładów. To prosty filtr gąbkowy.
Turbo 350 jest już odrobinę lepszy pod tym względem. jednak minusem jego jest wielkość oraz cena. Dokładając kilka złotych mamy kaskadę.
Ciecie otworów w pokrywie to bezsensowna (moim zdaniem) wymówka.
_________________ Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie udzielam porad na priv oraz mail! Masz problem? Pisz na forum
i tańszy. Dziękuję zaczekam jeszcze na opinię innych. Jeśli wiele osób go chwali to mam pytanie: jak tam z wkładami do niego? czy zbiornik wystarczający na 2 wkłady? Jakie?
[ Dodano: 2008-12-27, 21:50 ]
ps. do akwa 54 L lepiej Aqua-Szut 500 czy Aqua-Szut 300??
Ostatnio zmieniony przez akwaamator 2008-12-28, 15:12, w całości zmieniany 1 raz
Tofifi [Usunięty]
Wysłany: 2008-12-28, 10:31
akwaamator napisał/a:
czy zbiornik wystarczający na 2 wkłłady? Jakie?
ja często spotykałem taką kombinację że cały pojemnik był zasypany ceramiką a na wierzchu warstwa albo dwie włókniny żeby brud nie osiadał an ceramice bezpośrednio.
Ps. Radzę nie sadzić tulu błędów bo admini ostatni rozwiązali worki z banami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.