Forum Akwarystyczne Strona Główna
 FAQ   Wyszukiwarka   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Statystyki    Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
OSTRZEŻENIE
Autor Wiadomość
#kbtor 
Wredny Deszczowiec

Pojemność:: 200
Imię: Krzysiek
Wysłany: 2008-12-19, 23:10   OSTRZEŻENIE

Zostały zgłoszone poważne naruszenia regulaminu i przyznaję szczerze że ostatnio moderatorzy zbyt mocno odpuścili, ale to już koniec.

Od poniedziałku zacznie się bezwzględna walka z zaśmiecaniem tematów, spamem, zakładaniem setek tematów przez jednego użytkownika, z obrażaniem innych oraz z łamiącymi regulamin.

Radzę do poniedziałku dokładnie zapoznać się z regulaminem i się do niego stosować. Od poniedziałku dokładnie sprawdzam podpisy. 5 linijek i żadnych tekstów typu " pomogłem to daj punkt "

Nawet jeśli liczba aktywnych użytkowników spadnie w wyniku otrzymanych banów, jesteśmy gotowi do takich działań. Poziom forum jest ważniejszy od licznika zarejestrowanych użytkowników.

Radzę poważnie to potraktować. Pozdrawiam wszystkich.

#matmax426 
DeszczowiecSzaleniec

Pojemność:: 82l
Imię: mat
Nazwisko: mam :)
Wysłany: 2008-12-19, 23:16   

Tak jest Czarny Lordzie! ;)

będę się starał nie robić byków i ogólnie istnieć na forum zgodnie z zasadami szeroko pojętej ortografii :)

dzięki kbtor :)

marcin88 
lisek88

Pojemność:: brak
Imię: Marcin
Wysłany: 2008-12-19, 23:18   

chciałbym to pochwalić bo już klika razy zgłaszałem moderatorem kto ma za dużo linijek a co do pomogów to też kwestia względna bo regulamin mówi o bezpodstawnym proszeniu o punkty pomógł
edit:matmax ubiegłeś mnie

Tofifi
[Usunięty]

Wysłany: 2008-12-20, 12:37   

E a ja bym prosił o amnestię z podpisem bo się nie mieszczę w 5 linijkach ;/ może zrobić tam, żby był margines błędu +/- 1 linijka ok?

#RAMZES 

Imię: Paweł
Wysłany: 2008-12-20, 13:10   

Tofifi, nie ma żadnych wyjątków od regulaminu :)

kbtor, zgadzam się z Tobą jak uporam się z egzaminami to poświecę więcej czau na forum :)

#marthinez 
Chwastolog :)

Pojemność:: 270, 43
Imię: Marcin
Wysłany: 2008-12-20, 13:13   

kbtor, dzięki.
Moje modlitwy zostały wysłuchane.
Bardzo chciał bym żeby to forum słynęło z jakości użytkowników/postów, a nie jak większość tego typu for z ilości.
Jeszcze jedna prośba do Ciebie Krzysiek.
Może trochę nie miło to zabrzmi, ale weź się w końcu do roboty chłopie, bo ostrzegałeś już wiele razy, a za każdym razem wychodziła d..a. :hyhy:
Żywię głęboką nadzieje, że tym razem będzie inaczej.

Co do punktów "pomógł" to ja jestem za zniesieniem tego całkowicie.
Stwarza to niepotrzebne problemy i budzi rywalizację.
Nikt nie będzie podpisywał się prośbami o punkt, nie będzie łamał tym samym regulaminu.
Na większości szanujących się forach nie ma tego typu nagradzania i wszyscy są happy.

Moim zdaniem nagrodą za całokształt działalności na forum, pomoc innym itp. są rangi.
Jest to o tyle sprawiedliwe, że to ludzie (władza forum) wybierają, kto na dana rangę zasłużył, a nie robi tego system kierując się np. dużą ilością postów.
Pozdrawiam.

Nie udzielam porad na priv oraz mail! Masz problem? Pisz na forum

Matthew 

Pojemność:: 300 L i 30 L
Imię: Maciek
Nazwisko: Kaznowski
Wysłany: 2008-12-20, 13:22   

RAMZES napisał/a:

Moim zdaniem nagrodą za całokształt działalności na forum, pomoc innym itp. są rangi.
Jest to o tyle sprawiedliwe, że to ludzie (władza forum) wybierają, kto na dana rangę zasłużył, a nie robi tego system kierując się np. dużą ilością postów.
Pozdrawiam.

popieram ten pomysł

ps. przepraszam za to że ja łamałem regulamin

edit. czy mogę mieć napisane kliknij POMÓGŁ pod moim nickiem :/
Ostatnio zmieniony przez Matthew 2008-12-20, 13:35, w całości zmieniany 1 raz  

#RAMZES 

Imię: Paweł
Wysłany: 2008-12-20, 13:28   

proponuje do każdego ostrzeżenia dołączyć skrina żeby sytuacja była jasna i bez dyskusyjna

[ Dodano: 2008-12-20, 13:29 ]
w przypadku podpisów łatwo je zmienici po sprawie a skrina nikt nie przerobi już ;p

Tamcia 

Imię: Ewelina
Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2008-12-21, 20:00   

marthinez napisał/a:
Co do punktów "pomógł" to ja jestem za zniesieniem tego całkowicie.
Stwarza to niepotrzebne problemy i budzi rywalizację

To akurat prawda moim zdaniem,bo większość i tak rozdaje punkty pomógł za byle co....chociaż z drugiej strony każdy po dłuższym czy krótszym pobycie orientuje się już który z użytkowników ma jaką wiedzę.Ja niestety na to właśnie zwracałam uwagę na samym początku-jako osoba po raz pierwszy spotykająca się wogóle z forami liczyłam się z opinią osób,które miały dużo "pomógł"(dopiero po czasie zaczęłam sprawdzać za co te punkty)i w końcu przestałam się tym kierować :zdegustowany:

Odpowiedz do tematu