Pojemność:: 50l
Imię: Michał
Nazwisko: Kryński Pomógł: 1 raz Wiek: 25 Dołączył: 21 Sie 2006 Posty: 611 Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-04-13, 14:07 Problemy z serwerem
Dzisiaj niestety musiałem wyłączyć trochę przydatnych funkcji dostępnych na forum między innymi: shoutbox, statystyki, moduł urodzin itp.
Niestety nasze forum z każdym dniem generuje zbyt duże obciążenie dlatego też w przeciągu miesiąca będę zmuszony znaleźć i przenieść całość na jakiś serwer dedykowany.
Nazwisko: Kryński Pomógł: 1 raz Wiek: 25 Dołączył: 21 Sie 2006 Posty: 611 Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-04-13, 19:24
pavelek, możliwe że za około 7 dni.
Thierry Henry, no niestety, dodatkowo phpBB by Przemo to jednak wymagający skrypt a jakoś przyzwyczajony jestem do jego funkcjonalności i na razie nie planuje zmieniac.
Dobra wiadomość jest taka że już otrzymałem pewną zadowalającą mnie oferte od firmy hostingowej więc myślę że jutro już zamówię serwer.
Jeden minus taki że na forum wrócą reklamy z uwagi na to że chce aby przynajmniej w jakiejś części zwracały się koszty serwera.
_________________ Michał
Thierry Henry
Pojemność:: 160l
Imię: dawid Pomógł: 60 razy Wiek: 19 Dołączył: 01 Lut 2008 Posty: 1568 Skąd: Okocim
Wysłany: 2008-04-13, 19:42
Michał napisał/a:
Jeden minus taki że na forum wrócą reklamy z uwagi na to że chce aby przynajmniej w jakiejś części zwracały się koszty serwera.
to będą banery jakiś sklepów?
_________________ I Still Haven't Found What I'm Looking For
Wysłany: 2008-04-13, 21:01
na razie 219 zł miesięcznie tyle że na serwerze wrzucę również drugie forum (dyskusyjne) które jako tako na siebie zarabia więc możliwe że wymyśle coś innego.
będę probował sprzedawać linki na dole strony dzięki temu reklam mogło by nie być a jakaś cześć serwera mogła by zostać opłacona
Coś się wymyśli, na razie liczę na to że forum bedzie o niebo lepiej chodzić.
a jak sie zmienia serwer to nie usunie sie to wszystko co jest na tej stronie pemnie ten pomysl na logo tez ma zwiazek z nowym serwerem te reklamy to nie taki zly pomysl ale najgorsze jest to gdy sie wlancza jakis temat a tu pokazuje sie jakas reklama ktora trzeba gonic by zamknac
Thierry Henry
Pojemność:: 160l
Imię: dawid Pomógł: 60 razy Wiek: 19 Dołączył: 01 Lut 2008 Posty: 1568 Skąd: Okocim
Wysłany: 2008-04-13, 21:56
ktosik nic nie będzie usunięte... ale lepiej zrobić tak jak mówiłem z tymi banerami ze sklepów...
_________________ I Still Haven't Found What I'm Looking For
Wysłany: 2008-04-14, 00:53
Plany się zmieniły Reklam nie będzie, jedynie linki na dole forum które w żadne sposób nie przeszkadzają
Dodatkowo możliwe że już jutro dostanę do użytku serwer dedykowany więc myślę że we wtorek/środa/czwartek* forum zostanie przeniesione. Zapewne nie będzie działać przez cały dzień, ew od wieczora do rana może takie godziny były by lepsze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.