Adamas1
Pojemność:: 85L + 10L+10
Imię: Adam Pomógł: 1 raz Wiek: 17 Dołączył: 23 Cze 2008 Posty: 303 Skąd: z wioski
Wysłany: 2008-12-04, 19:34 żółtko nie zaszkodzi innym rybkom???
Witam!!! Mam w akwarium danio, molinezje, mieczyki, kiryska, i mam zapytanie , mam 5 dniową molinezje, i czy mogę do akwarium wsypać trochę skrószonego żółtko???, to czy innym rybkom to nie zaszkodzi??? i tej molinezji???
Imię: Paweł Pomógł: 32 razy Wiek: 32 Dołączył: 24 Lut 2007 Posty: 844 Skąd: Kalisz
Wysłany: 2008-12-05, 11:56
żółkto bezpośrednio nie zaszkodzi tylko możne zupełnie popsuć wodę a do molinezji jest zupełnie zbędne piękniczkowate (żyworodne) zdecydowanie wola pokarm roślinny czyli np. glony
Pojemność:: 240l/45l
Imię: Kuba Pomógł: 16 razy Wiek: 18 Dołączył: 06 Lip 2007 Posty: 386 Skąd: Skoczów , Śląskie
Wysłany: 2008-12-05, 16:13
Cytat:
czyli np. glony
bądź zwykłe płatki np. SPIRULINA SUPER FORTE - pierw drobno skruszona a później jeszcze rozbita (tak jak się niektóre przyprawy tłucze).
Ja tak zawsze karmiłem swoje gupiki
Cytat:
piękniczkowate (żyworodne)
, tyle że ja używałem do karmienia wszystkich możliwych karm suchych tak samo zmielonych.
Nie syp tego za dużo, bo to wbrew pozorom w akwarium każdym innym niż LOW-TECH, powoduje zatrucie dna.
Pozdrawiam
_________________ Używam TYLKO Pokarmów Firmy
Adamas1
Pojemność:: 85L + 10L+10
Imię: Adam Pomógł: 1 raz Wiek: 17 Dołączył: 23 Cze 2008 Posty: 303 Skąd: z wioski
Wysłany: 2008-12-05, 17:52
ok ! dzięki żóltko sobie daruje.... a mam takie suszona rozwielitka, czy jakoś tak taki siwy jak by proszek.... jutro zgniote... pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.