Pojemność:: 98l + 25l
Imię: Artur Pomógł: 8 razy Wiek: 25 Dołączył: 19 Maj 2010 Posty: 243 Skąd: Gniezno
Wysłany: 2010-06-24, 21:31
Ja raz rozmroziłem, ale za dużo syfu zrobiło mi się w baniaku i teraz daje zamrożoną. A o różnicę temperatur nie musisz się martwić ponieważ zanim rybki zjedzą taką ochotkę to ona szybko się rozmrozi w temperaturze dwudziestu kilku stopni. Moim rybkom nic jest.
_________________ Oto Ja posyłam anioła przed tobą,
Aby cię strzegł w czasie twojej drogi
I doprowadził cię do miejsca,które ci wyznaczyłem.
Szanuj go i bądź uważny na jego słowa.
(...) bo imię moje jest w nim.
...Dlatego rozmrażam w pojemniczku i mam taką sprytną łyżeczkę plastikową z dziurkami, którą podaję do akwa jedzonko bez syfu
_________________ Nie tylko chłopaki lubią robaki
kejdz
Pojemność:: 70L + 20L
Imię: Karol
Wysłany: 2010-06-25, 08:07
a jak jest z żywą ochotką? pływa na powierzchni czy idzie na dno? bo chciałbym wrzucić z 10 sztuk tej ochotki dla moich raczków, tylko żeby ją zjadły musi opaść na dno...
Pojemność:: 98l + 25l
Imię: Artur Pomógł: 8 razy Wiek: 25 Dołączył: 19 Maj 2010 Posty: 243 Skąd: Gniezno
Wysłany: 2010-06-25, 11:39
Żywa ochotka też raczej opada na dno.
_________________ Oto Ja posyłam anioła przed tobą,
Aby cię strzegł w czasie twojej drogi
I doprowadził cię do miejsca,które ci wyznaczyłem.
Szanuj go i bądź uważny na jego słowa.
(...) bo imię moje jest w nim.
Według mnie należy rozmrozić każdą mrożonkę. Gdy wrzucisz kostkę, ryby łapczywie ją jedzą a taka różnica temperatur może spowodować problemy z trawieniem. Co ci szkodzi wrzucić opakowanie do akwarium na minute a później wylać robaki ?? Co do zmętnienia wody po rozmrożeniu ochotki- dawaj tyle robaków żeby ryby je zjadły w kilka minut a zmętnienia nie będzie. Czy ochotka opada na dno ??- tak.
kejdz
Pojemność:: 70L + 20L
Imię: Karol
Wysłany: 2010-08-31, 09:43
Słyszałem, że ochotkę powinno podawać się rzadko bo jest bardzo kaloryczna, czy to prawda?
Pojemność:: 270, 43
Imię: Marcin Pomógł: 307 razy Wiek: 31 Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 4288 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-08-31, 18:11
arczi1989 napisał/a:
Według mnie należy rozmrozić każdą mrożonkę. Gdy wrzucisz kostkę, ryby łapczywie ją jedzą a taka różnica temperatur może spowodować problemy z trawieniem.
U ryb labiryntowych (Gurami, bojowniki) może spowodować przeziębienie labiryntu.
U innych ryb (zwłaszcza pielęgnic) niczym to nie szkodzi.
_________________ Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie udzielam porad na priv oraz mail! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.