Pojemność:: 240
Imię: Piotr Pomógł: 8 razy Wiek: 26 Dołączył: 29 Wrz 2009 Posty: 397 Skąd: Mokrzyska
Wysłany: 2010-08-02, 15:42
Jeśli chodzi o pokarmy dla rybek to przedewszystkim wskazana jest urozmaicona dieta czyli pokarmy roślinne mięsne w granulkach płatkach żywy mrożony. Kup kilka różnych i podawaj na zmiane pamiętając o głodówce raz w tyg.
_________________ Mój baniaczek:) Aktualizacja oraz Fotorolecja z restartu zbiornika strona 5 serdecznie zapraszam do komętowania http://www.forum.eakwarys...24/12848,45.htm
Pojemność:: 240
Imię: Piotr Pomógł: 8 razy Wiek: 26 Dołączył: 29 Wrz 2009 Posty: 397 Skąd: Mokrzyska
Wysłany: 2010-08-02, 16:11
Nie muszą być z tropicala te tańsze są również odpowiednie, nazw nie pamietam ja u siebie posiadam z tropical pokarm wysokoproteinowy i supervit, plus do tego jeden firmy Jockers płatki wieloskładnikowe i jakieś nie tonące granulki lecz nie pamiętam nazwy ani firmy ponieważ jest przesypane do innego pojemnika a i w zamrażalce mam ochotke. Najlepiej idz do sklepu zoo i powiedz że chcesz pokarmy rośline wieloskładnikowe i jakieś mrożone miesko np. ochotke.
_________________ Mój baniaczek:) Aktualizacja oraz Fotorolecja z restartu zbiornika strona 5 serdecznie zapraszam do komętowania http://www.forum.eakwarys...24/12848,45.htm
Imię: Marcin
Nazwisko: Olszewski Pomógł: 404 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 6629 Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-08-03, 07:26
Gaga... nie wszystko musi być "najlepsze". Kup kilka rodzajów pokarmu - coś w płatkach, coś w granulkach i jakąś mrożonkę. Tak naprawdę... bez większego znaczenia co to będzie - i tak to nie ty decydujesz, a ryby, które to będą chętnie jadły, albo nie będą. Co najwyżej spytaj się przed większymi zakupami, czy są dostępne darmowe, małe próbki.
_________________ Zawsze chętnie pomogę... na forum. Załóż nowy wątek!
Imię: Marcin
Nazwisko: Olszewski Pomógł: 404 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 6629 Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-08-03, 12:54
A czym się tak bardzo różnią te pokarmy? Boisz się, że dostaniesz zamiast jedzenia dla ryb trutkę na szczury? Sprzedawca nie rozumie zdania "Poproszę o pokarm w płatkach Tetry"?
Proponuję zakończyć ten wątek.
_________________ Zawsze chętnie pomogę... na forum. Załóż nowy wątek!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.