aidi
Pojemność:: 50l w przybliżeniu :/
Imię: Gosia Pomogła: 36 razy Wiek: 23 Dołączyła: 24 Mar 2007 Posty: 900 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2010-08-19, 15:30 bojownik i leczenie
no cóż moja Karmina jest chora właściwie odkąd ją mam, i był już o tym wątek na forum, próbowałam różnyxh sposobów solanki, jodyny, jakichś dziwnych środków ale nic nie pomagało, a po ostatnich próbach nawet się pogorszyło- w oczach pojawiła się dziwna zawiesina Karmi zaczęła się obijać łsię o wszystko ale reagowała nadal na ruch za szybą, po ostatniej wizycie w akwarystycznym dostałam radę aby roztrzaskać ją o szafkę bo ona się męczy, po za zmianami na skórze i oczach zachowuje się rzywo ociera się o rękę, i podpływa jako pierwsza, nie chce jej zabić i tak też powiedziałam, po czym opisałam rybę i dostałam środek ostatniej szansy, zaczęłam ok kąpieli krótkotrwałej i co mnie zszokowało zadziałała, już za pierwszym razem oczy przejaśniały a blizna się lekko zaczeła leczyć więc zdecydowałam się na długotrwałą (mniejszy stres dla niej) i tu mój problem na opakowaniu jest napisane że substancja aktywna rozpada się pod wpływem światła i pytanie brzmi czy mam ją uzupełniać a jeśli tak to jakimi ilościami i co ile?
akwarium 25l, filtr 24/h lub 12 /h, temperatura 26*C,czas trwania 2 tygodnie,światło jedynie dzienne, zaczęłam w ten poniedziałek, na czas terapii Karmina jest karmiona żywym pokarmem a magiczny środek to HEALTHOSAN tropicala
_________________ Hotel Dla Zwierząt WESOŁA SFORA zaprasza gości w swoje progi
tel 508- 546-594 adres Gdańsk ul Otomińska 45C MAMY WOLNE MIEJSCA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.