Versatil
Pojemność:: 65 L, 10 L
Imię: Krystian
Wiek: 18 Dołączył: 25 Sie 2010 Posty: 58 Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2010-08-25, 21:20 Biale plamy w okolicach skrzeli
Witam,
pojawily sie na moich rybach ( mieczyki x 8, molinezja x 2) biale plamy w okolicach skrzeli, zmarla mi przez to 1 z 2 hokejowek. Mam parke neonkow i nic z nimi nie jest oraz z 2 kiryskami spizowymi oraz nie znana mi ryba, dluga cienka brazowa, je tak samo jak kiryski, 3/4 czasu siedzi w grocie.
Prosze was o pomoc czym je wyleczyc, poniewaz chce dokupic ryb i wymienic mieczyki bo ich nie lubie. Wujek mi polecil wymiane wody oraz piasku, woda z kranu zagotowana i odstana piasek z plazy znad Baltyku. Chce wymienic na wode z zrodla jeziora i piasek.
Niestety trzeba było dowiedzieć się czegoś o akwarystyce przed zakupem ryb. Można do sklepu, mozna popytać na forum. Lepsze to, niż mieć tykającą bombę biologiczną w zbiorniku.
Versatil napisał/a:
Wujek mi polecil wymiane wody oraz piasku, woda z kranu zagotowana i odstana piasek z plazy znad Baltyku.
Nie gotuj wody. Zwykła kranówa odstana 24h. Naprawdę poczytaj o zakładaniu akwarium, a się opłaci.
Mały edit, bo zaczęłam pierwsza, ale mi to dłużej zajęło Sorki za powtórzenie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.