Arthur
Wysłany: 2007-03-30, 18:45 Białystok
No wiec polecam 2 sklepy zoologiczne :
Pierwszy mieści sie na ulicy Kilinskiego (naprzeciwko muzeum wojska). Jes tam OLBRZYMI wybór akcesorjów dla zwierzakow i zwierzaków. Ryb jest dużo , sa zadbane i zdrowe. Sa tam sprzedawcy kobieta i meżczyzna. Polecam tego pana ma naprawde dużą wiedze i co najwazniejsze nie wciska nam niczego byle tylko sklep zarobił (pani i jednoczesnie szefowej sie zdarza z wiadomych przyczyn :mrgreen: )
Drugi jest na ulicy Pastowskiej (w pawilonie nie od strony ulicy piastowskiej lecz od boiska szkolnego). duzy wybór ryb, sprzedawca miły i znajacy sie na sprawie (jeszcze mi sie nie zarzylo by na pytanie czy moge jakas rybe trzymac z innymi by odpowiedział tak/nie zawsze przynamniej stresci wszelkie za i przeciw).Po roslinki polecam jednak wybrac sie do tego opisanego wyżej (wiekszy wybór)
Marian Pomógł: 11 razy Wiek: 23 Dołączył: 27 Lis 2006 Posty: 331 Skąd: Bialystok
Wysłany: 2007-03-30, 21:20
Arthur napisał/a:
Pierwszy mieści sie na ulicy Kilinskiego
ja w życiu tam nie kupie więcej nic żyjącego
sprzęt owszem, ceny atrakcyjne, ale ryby tragedia, kto z moich znajomych z innego forum mojego regionu nie kupi tam ryby to zawsze jest chora, nie dość że istnieje ryzyko ze zakazi inne rybki to jeszcze pieniążki idą w błoto, z roślinkami jest podobnie, tyle że tu da się wypatrzyć która jest w dobre kondycji, ale jest ich mało ...
Polecam sklep Wielki Błękit na ul. Słonecznikowej/zielone wzgórza, pierwszy sklep w Białymstoku który zajmuje sie akwarystyka morską, słodkowodną oczywiście też, można zamawiać co się chce i na dodatek mozna liczyc na spore rabaty, sprzęt najlepiej kupować u nich przez sklep internetowy, wtedy jest o wiele niższa cena a odebrać można osobiście co wyklucza koszty przesyłki
Pomógł: 4 razy Wiek: 17 Dołączył: 23 Mar 2007 Posty: 58 Skąd: Bialystok
Wysłany: 2007-04-19, 11:39
ja polecam sklep zoologiczny harry na ulicy boboli czy jakos tak
super ceny duzy wybur ryb oraz akcesori
wnora1
Pojemność:: 240l
Imię: Adam Pomógł: 5 razy Wiek: 19 Dołączył: 05 Kwi 2007 Posty: 162 Skąd: Białystok
Wysłany: 2007-04-23, 18:24
A ja polecam sklep na Narewskiej za rzemieśnikiem w piwnicy, duży wybór roślin rybek (jak na taki lokal) Troche ozdób Polecam Zdrowe ryby, ładnie wybarwione nie co w nie których sklepach
poswix
Pojemność:: 30 l Pomogła: 1 raz Wiek: 26 Dołączyła: 21 Lip 2007 Posty: 11 Skąd: Białystok
Wysłany: 2007-08-10, 14:10
wielki błękit to brudasy. wiem, że to brzydko mówić tak o kimś ale jak nazwać kogoś kto o ekstremalnie zaglonowanym akwarium mówi, ze jest super hiper i w ogóle i sprzedaje ludziom zgniłe kryptokoryny (tak jak mi). jedyne co mają dobre to filtry, termometry i inne gotowe produkty, które ciężko jest zepsuć.
za to polecam:
-sklep na Witosa (Auqaflora) jeśli chodzi o rośliny - drogie ale dobre.
-sklep na 'piastowskiej' w sumie w adresie on ma Mieszka I - ryby, akcesoria.
A ja zgadzam się z Arthurem
Sklep na Kilińskiego - pan od rybek naprawdę zna się na tym co robi, dużo mi doradził no i tam znalazłam proporczykowce minus - ceny.
Sklep na Mieszka (u Benka) - pan bardzo sympatyczny i jak się pogada to można dostać gratisy przy zakupach ogólnie przyjemnie jest.
A na Witosa... sympatycznie, acz drogo
_________________ Yes I could give up chocolate, but I'm not a quitter.
sklep na witosa to najwieksi walowciskacze jakich znam.
spotkanie pierwsze.
Sprzedawca wciska mi atmana twierdzac ze to helheim tylko ze pod inna nazwą a JBLe to gówno
spotkanie drógie
sprzedawca wciska mi uniego siedzi facek ktory przystosowuje paletki do rzycia w twardej wodzie i że on nurkował tam dzie paletki żyja i twierdzi ze one niepotrzebuja wcale takiej czystej wody przez co RO jest wogule niepotrzebne. Oraz wciskal mi testy tetry twierdzac ze JBL niesprawdza sie w polskich wodach wodociagowych.
Niemam sily do tego sklepu ja chcem kupic jedno a oni mi wciskaja drógie i niechcą sprzedac tego co ja chcem.
Istnieje coś takiego jak słownik ortograficzny
_________________ Twórca wielu złotych ciach. Przynajmniej jest wesoło ;]
MOJE RYBY KOCHAJĄ METAL
"...Everybody's going to the party have a real good time..." B.Y.O.B.-SOAD
Ja też zawsze myślałam, że to jego żona, ale to współpracownica. Ona faktycznie bardziej od króliczków, myszek itd. Za to tak samo zakręcona jak on, haha.
Sprzedawca może i zna się na rzeczy, ale zakup u niego czegokolwiek bez wysłuchania "kazania" jest niemożliwe. Nie ma też z nim dyskusji, "bo to ON wie najlepiej" i jak masz inne zdanie zbeszta Cię jak ucznia, haha. Ja już podchodzę do tego na miękko, ale jak pierwszy raz byłam w tym sklepie, to wyszłam naprawdę w ciężkim szoku.
Polecam, zajedźcie do "dr ZOO" i wdajcie się w dyskusję ze sprzedawcą, albo po prostu o cokolwiek zapytajcie. Jestem bardzo ciekawa Waszych opinii
Pojemność:: 240L (Pawiooka Red Oscar...)
Imię: Mateusz Pomógł: 25 razy Wiek: 17 Dołączył: 30 Sty 2008 Posty: 461 Skąd: Białystok
Wysłany: 2008-01-31, 19:41
nieradze jechac do dr ZOO w tamtym roku dostalem na urodziny akwa 10 l moze 15 max a w nim odziwo pawiooka wiecie jak sie zszkowalem i to jeszcze zebuy oni sami wybrali a to ta jego wspolpracownica wcisnela ją moim rodzicom twierdząc ze to mała spokojna rybka... załosne..... dobry motyw nie?
Pojemność:: 200
Imię: Bartek
Nazwisko: Pętlak Pomógł: 3 razy Wiek: 29 Dołączył: 28 Sty 2008 Posty: 48 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-02-03, 23:09
Kazio napisał/a:
sprzedawca wciska mi uniego siedzi facek ktory przystosowuje paletki do rzycia w twardej wodzie i że on nurkował tam dzie paletki żyja i twierdzi ze one niepotrzebuja wcale takiej czystej wody przez co RO jest wogule niepotrzebne.
No to może dla Ciebie być zaskoczeniem ale paletki od dłuższego czasu są z powodzeniem trzymane na wodzie "kranowej" bez żadnej domieszki osmozy. Generalnie 75% ryb pochodzących z chodowli jest już przystosowanych do życia na wodzie wodociągowej.
_________________ Nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.