Słuchajcie wpadł mi do głowy taki pomysł: poniewaz mam w domu w sumie 4 filtry TETRY to moge je wykorzystać. Narazie w moim akwarium 240 litrów pracuja 2 filtry tetry jeden to TETRA IN 1000 a drugi to TETRA IN 800 w obydwóch są gąbki- jak myslicie jak założe trzeci filtr TETRY IN 800 i w nim zamiast gąbek dam wkład ceramiczny to lepiej bedzie w akwa czy cos to duzo pomorze?????
Imię: Marcin
Nazwisko: Olszewski Pomógł: 404 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 6630 Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-03-03, 12:25
Najlepiej... kup kubełek. To porządne rozwiązanie. A dając filtry tak jak mówisz, oczywiście, będzie lepiej. Ale nie tędy droga i sukcesu w ten sposób nie osiągniesz.
_________________ Zawsze chętnie pomogę... na forum. Załóż nowy wątek!
No tak wiem że kubełek jest najleprzy tylko że narazie kasy niemam noi miejsca tez zabardzo niemam dlatego chciałem rozwiazać sytuacje za pomoca dodania filtru z wkładem ceramicznym- co myslicie o wkładzie ceramicznym firmy SERA Siporax mini 35g.????? Gdybym taki wkład wrzucił do filtra TETRA IN 800 to jaki byłby tego rezultat????
Imię: Marcin
Nazwisko: Olszewski Pomógł: 404 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 6630 Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-03-03, 13:47
Sera Siporax to bardzo dobry wkład ceramiczny - sam go stosuję. jaki będzie rezultat w takim trójfiltrowym układzie - nie wiem. bakterie się na pewno osiedlą, ale jak to wpłynie na całość środowiska - na pewno pozytywnie, choć pewnie w znacznie mniejszym stopniu, niż w rozwiązaniu z kubełkiem.
_________________ Zawsze chętnie pomogę... na forum. Załóż nowy wątek!
Noi zastosowałem wkład ceramiczny ale niestety nie sery bo niebyło.Kupiłem wkład ceramiczny firmy FILTUS i zastanawiam sie jeszcze nad wkładem mineralnym co powiecie mi na jego temat czy jest potrzebny i czy go stosujecie u siebie????
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.