Forum Akwarystyczne Strona Główna
 FAQ   Wyszukiwarka   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Statystyki    Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
sklep pod adresem eakwarystyka.eu
Autor Wiadomość
oleq_30 

Pojemność:: 160 l + 45l + 30l + 20l
Imię: Bogusław
Wysłany: 2010-03-16, 16:46   sklep pod adresem eakwarystyka.eu

Witam , od jakieś czasu z jeden z moich klientów a jednocześnie właściciel sklepu zoologicznego z Nysy nosi się z zamiarem założenia sklepu internetowego , rozmawaiłem kiedys z adminem p.Michałem na ten temat i nie było by problemu z udostępnieniem miejsca na serwerze .
ALE jak to w życiu bywa chcielibyśmy się najpierw zorientowac w ewentualnym zainteresowaniu takim sklepem.
W związku z tym prosiłbym użytkowników forum o określenie sie czy są czyms takim zainteresowani , czy w ogóle korzystają z tego typu sklepów i jakie ewentualnie na jakimi towarami byli by zainteresowani.
Ja ewentualnie mogę ze swojej strony zapewnic że ostro walczę o rabaty dla nas jako użytkowników forum.
http://www.forum.eakwarys...11177.htm#92598 --- moje akwarium

http://aqwanarium.eakwarystyka.eu --- moja strona

Akwarysta trzeba się urodzić , akwarium kupić może każdy

#Akwarybka 
Lahea Atxkxeftu

Pojemność:: 180l, 1l,
Imię: Basia
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 2010-03-16, 17:06   

Na pewno byłabym zainteresowana, zwłaszcza kiedy ja albo znajomi są w Polsce. Jeżeli chodzi o produkty to najchętniej świetlówki Philipsa (nie do kupienia w Anglii oraz wkłady do filtra AquaSzut :)
Rabat bardzo mile widziany :D

Tofifi
[Usunięty]

Wysłany: 2010-03-16, 17:35   

ja jestem za, większa konkurencja - to niższe ceny
ja mogę zapewnić tanie akwaria OptiWhite - mogę wysłać próbkę za grosze.
Robię naprawdę solinie i etetycznie

akwaamator 

Pojemność:: 54L
Imię: Bart
Wysłany: 2010-03-16, 18:19   

filtry i grzałki z różnych półek cenowych( te tanie do kwarantanny) i lekarstwa sera bo nigdzie nie można dostać:)

oleq_30 

Wysłany: 2010-03-16, 18:21   

Cytat:
ja mogę zapewnić tanie akwaria OptiWhite - mogę wysłać próbkę za grosze.
Robię naprawdę solinie i etetycznie

wystawiasz faktury VAT ? i czy dajesz gwarancję że w ciągu 12 m-cy je nie trafi ?
akwaamator napisał/a:
filtry i grzałki z różnych półek cenowych( te tanie do kwarantanny) i lekarstwa sera bo nigdzie nie można dostać:)

konkretnie modele i nazwy ( samych grzałek jest z 80-90 rodzai kilku producentów na półkach u gościa)

Tofifi
[Usunięty]

Wysłany: 2010-03-16, 18:27   

tak daję 12 msc gwarancji
dostaniesz to samo co od akwariowe tylko taniej - na dużych akwriach nawet 500zl taniej (około 200L i więcej)
zadzwoń jak możesz 511 509 264 (inni też mogą dzwonić to zrobię im na sztuki)

akwaamator 

Pojemność:: 54L
Imię: Bart
Wysłany: 2010-03-16, 18:40   

FILTRY: HBL; HJ; Hidom i wiele wiele innych. Trzeba się rozejrzeć
NAPOWIETRZACZ np ACO
allegro wpisać przedmiot i cenę i oglądać

#kbtor 
Wredny Deszczowiec

Pojemność:: 200
Imię: Krzysiek
Wysłany: 2010-03-16, 20:25   

oleq_30, Twój temat to jest zwyczajne badanie rynku, Tak?

Bo ja w tej kwestii się nie wypowiem, jest pełno takich sklepów w sieci i jest mi obojętne czy dojdzie kolejny. O jego sukcesie i tak zadecydują ceny. Rozmawiam ze sprzedawcami i z ich opinii wynika, że sami producenci próbują obchodzić udział sklepów i sprzedawać na własną rękę, produkty po cenach jakie proponują samym sklepom. Więc jak w takich realiach sklepy się utrzymują, to ja nie wiem.

Czy Michał udostępni miejsce na serwerze to już jego sprawa, nie Nasza.

Ale mam pytanko, czy forum ma mieć jakikolwiek związek z tym sklepem?
Bo panel na reklamy już mamy i tam można coś dołożyć. Ale na reklamę sklepu na pół strony, w każdym otwieranym temacie to już stanowczo się nie zgadzam. Strasznie mnie coś takiego wnerwia.

Jeszcze dorzucę coś o dostępności danych modeli. Nie wydziwiajmy, wszędzie to dostaniemy, idę do sklepu, podaje konkretny model i pytam o cenę. Wiem ile takie coś kosztuje w sieci i mówię ile mogę dać i czy to sprzedawce zadowala. U mnie są 3 zoologi i praktyczne w którymś z nich dostanę to co szukam w odpowiedniej cenie.

A rabaty? Hmmm 5% z ryzykiem zniszczenia przesyłki i kłopotów z reklamacją?

Tak, tak, wiem że się czepiam i nawet Bercia mi to wytknęła jak teraz piszę, ale trzeba się czepiać, prawda :]

oleq_30 

Wysłany: 2010-03-16, 20:44   

Cytat:
oleq_30, Twój temat to jest zwyczajne badanie rynku, Tak?

Teoretycznie tak ciężko w coś zainwestować nie wiedząc na jaki grunt się wchodzi, tak samo dla mnie ciężko przesiedzieć powiedzmy ze dwa tygodnie nad stroną jak tego nikt nie ruszy.
kbtor napisał/a:
Bo ja w tej kwestii się nie wypowiem, jest pełno takich sklepów w sieci i jest mi obojętne czy dojdzie kolejny. O jego sukcesie i tak zadecydują ceny. Rozmawiam ze sprzedawcami i z ich opinii wynika, że sami producenci próbują obchodzić udział sklepów i sprzedawać na własną rękę, produkty po cenach jakie proponują samym sklepom. Więc jak w takich realiach sklepy się utrzymują, to ja nie wiem.

Ja wiem ale ci nie powiem :) siedze w tym od tej powiedzmy trzeciej strony ( obsługa serwisowa firm) ale w opinie sprzedawców nie wierz , nie jestes juz małym chłopcem

kbtor napisał/a:
Czy Michał udostępni miejsce na serwerze to już jego sprawa, nie Nasza.

Rozmowy na ten temat były już wstępnie ruszane w zeszłym roku ale plan lekko umarł

kbtor napisał/a:
Ale mam pytanko, czy forum ma mieć jakikolwiek związek z tym sklepem?
Bo panel na reklamy już mamy i tam można coś dołożyć. Ale na reklamę sklepu na pół strony, w każdym otwieranym temacie to już stanowczo się nie zgadzam. Strasznie mnie coś takiego wnerwia.

tu cie uspokoję na forum nie będzie reklam sklepu żadnych , będzie na odwrót reklamy forum będą na sklepie

kbtor napisał/a:
Jeszcze dorzucę coś o dostępności danych modeli. Nie wydziwiajmy, wszędzie to dostaniemy, idę do sklepu, podaje konkretny model i pytam o cenę. Wiem ile takie coś kosztuje w sieci i mówię ile mogę dać i czy to sprzedawce zadowala. U mnie są 3 zoologi i praktyczne w którymś z nich dostanę to co szukam w odpowiedniej cenie.

No nie każdy ma tak dobrze

kbtor napisał/a:
A rabaty? Hmmm 5% z ryzykiem zniszczenia przesyłki i kłopotów z reklamacją?

Powiem ci tak znam ceny towarów Opole i Wrocław bo jest tam kilka sklepów które regularnie odwiedzam kiedy tylko jestem i ceny które tam widzę mnie zabijają ,
a z przesyka nie przesadzaj

kbtor napisał/a:
Tak, tak, wiem że się czepiam i nawet Bercia mi to wytknęła jak teraz piszę, ale trzeba się czepiać, prawda :]

Alez ja sie nie gniewam masz prawo do własnego dania i chetnie je wysłucham, zreszta powiem szczerze na krytykę pomysłu tez licze

#kbtor 
Wredny Deszczowiec

Wysłany: 2010-03-16, 20:52   

oleq_30 napisał/a:
kbtor napisał/a:

Ja wiem ale ci nie powiem :) siedze w tym od tej powiedzmy trzeciej strony ( obsługa serwisowa firm) ale w opinie sprzedawców nie wierz , nie jestes juz małym chłopcem

No byś coś tam cichaczem wypuścił informacji :hyhy: :oczami: :cwaniak:

#maol 
Naczelny Deszczowiec

Imię: Marcin
Nazwisko: Olszewski
Wysłany: 2010-03-17, 06:30   

A ja napisze tak - dobry sklep internetowy to zabawa na 3 etaty. Bo co z tego, że jest ładnie i tanio, jak nie ma czego wysłać, albo nie ma kto tego zrobić? Sama witryna to może 20% sprawy, do tego potrzebna jest logistyka i naprawdę porządny magazyn. I fundusze...

oleq_30 

Wysłany: 2010-03-17, 18:58   

maol napisał/a:
A ja napisze tak - dobry sklep internetowy to zabawa na 3 etaty. Bo co z tego, że jest ładnie i tanio, jak nie ma czego wysłać, albo nie ma kto tego zrobić? Sama witryna to może 20% sprawy, do tego potrzebna jest logistyka i naprawdę porządny magazyn. I fundusze...

1.sklep który ma zamiar w sprzedaż internetową i o którym tu jest mowa działa już jakieś 6-7 lat
2.Na magazynie Ostatnio sprawdzałem mają około 11 tysięcy towarów -wszystko co sie tyczy akwarystyki i zoologii , znaczy rybki , psy koty żółwie , kraby , ptaki ssaki sporadycznie pająki słowem wszystko oprócz węzy, oprucz tego dysponuką własną hodowlą też prawie wszystkiego , z samej akwarystyki odpalonych jest na dzień dzisiejszy około (jak dobrze policzyłem 35-38 akwarii 375 litrów każde :) głownie zyworodne i pyszczaki ) a już wiem że startuje lub zastartuje na dniach kolejna ich hodowla
3. magazyn na sklepie na jednej hodowli w dwuch dużych garażach , stodole między woltelierami z ptakami (łącznie około 400 m2)
3.Sama firma zatrudnia na dzień dzisiejszy 7 osób

i żeby było jasne ja tu jestem tylko pośrednikiem i osobą która zrobi ten sklep na stronie

#marthinez 
Chwastolog :)

Pojemność:: 270, 43
Imię: Marcin
Wysłany: 2010-03-17, 20:22   

To startuj.
Ja jestem za. :ok:
Im więcej takich sklepów tym większa konkurencja. Im większa konkurencja tym ceny niższe.
Klienci na tym tylko korzystają.

Nie udzielam porad na priv oraz mail! Masz problem? Pisz na forum

oleq_30 

Wysłany: 2010-03-17, 21:19   

włąsnie startuje - nocy dzis nie przespie chyba :D

[ Dodano: 2010-03-17, 21:31 ]
Wstępnie tak to będzie wyglądało www.sklepyork.eakwarystyka.eu (ceny biore znikąd ) wszystko fazie testów

Ostatnio zmieniony przez oleq_30 2010-03-17, 23:30, w całości zmieniany 1 raz  

#kbtor 
Wredny Deszczowiec

Wysłany: 2010-03-17, 21:35   

A jak wygląda przygotowanie szaty graficznej? Bo myślę, że jak by tam ktoś poważnie podszedł do prezentacji towaru, to byśmy mogli korzystać z tych materiałów i linkami odsyłać do tego sklepu, aby ktoś zobaczył konkretny produkt, który my proponujemy.

I przy opisach sprzętów, by było dobrze podawać wymiary, bo czasami trzeba długo szukać informacji, a często w ogóle się ich nie znajduje.

Odpowiedz do tematu