Imię: Marcin
Nazwisko: Olszewski Pomógł: 404 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 6632 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-02-15, 11:15
Z dobrego sklepu dobre i ładne. Ze złego złe i brzydkie. Przy dobrym transporcie ładnie i niepołamane. Przy złym transporcie brzydkie i połamane. Przy dobrej pogodzie.... i tak dalej. Przyczyn złego stanu roślin przy odbiorze jest mnóstwo. Kwestia szczęścia... Zakupy w necie to niestety kot w worku - kupujesz nie to co na zdjęciu, tylko to co było w paczce... Przy dodatkowym założeniu, że szukając najtańszej oferty często sam prosisz się o najniższą jakość...
_________________ Zawsze chętnie pomogę... na forum. Załóż nowy wątek!
Pojemność:: 54 + 240
Imię: Piotr Pomógł: 214 razy Wiek: 29 Dołączył: 07 Sie 2007 Posty: 3412 Skąd: Mielec
Wysłany: 2008-02-15, 11:23
ze sklepów internetowych to polecam:
rybarium.pl - rabaty, w miarę dobre ceny, transport przy większych zamówieniach gratis
zoolight.pl - bardzo dobra jakość towarów, szybka wysyłka, znośne ceny
nie polecam:
Kasandra Ełk (sprzedawca na allegro) - może i niskie ceny, ale jakość roślin marna, niechlujnie pakowane
szalinski_2005
Pojemność:: 60 :(
Imię: Piotr Pomógł: 31 razy Wiek: 35 Dołączył: 06 Cze 2007 Posty: 733 Skąd: gorlice
Wysłany: 2008-02-15, 13:52
dzidek1983 napisał/a:
zoolight.pl - bardzo dobra jakość towarów, szybka wysyłka, znośne ceny
potwierdzam sam u nich kupuje
co do roślin to kupowałem w sklepie RIDIAN do mnie przyszły w stanie ok. dobrze zapakowane. pakowanie to tylko pół sukcesu drugie pół to poczta czyli traktowanie paczki, kopanie, rzucanie, zostawianie na mrozie, upale itp. jak będzie ktoś miał pecha to z najlepszego sklepu i super zapakowanych roślin może być miazga
Imię: Marcin
Nazwisko: Olszewski Pomógł: 404 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 6632 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-02-15, 13:56
szalinski_2005 napisał/a:
jak będzie ktoś miał pecha to z najlepszego sklepu i super zapakowanych roślin może być miazga
I o to właśnie mi chodziło - pytanie "czy dojdą do mnie ładne roślinki" jest bez sensu - bo nawet najlepszy sklep nie ma wpływu na dalsze losy przesyłki. Jedyne, co możemy doradzić, to skąd zakupy nam sie udały. I tylko nam, bo nie jesteśmy w stanie odpowiadać za wszystkie transakcje sklepu i przewoźnika... Ryzyko zawsze ponosi kupujący.
_________________ Zawsze chętnie pomogę... na forum. Załóż nowy wątek!
Sama zasada pakowania jest bardzo dobra, tylko jak oddają paczkę przewoźnikowi to już nie mają wpływu na jej los. A wszyscy wiemy jak poczta i podobne firmy traktują przesyłki.
Niestety z doswiadczenia wiem, ze nie moge polecic sklepu internetowego SklepMalawi z Sosnowca, fatalna obsluga klienta, sprzedaja towar ktorego nie maja na stanie magazynowym i zapominaja o tym powiedziec klientowi...
_________________ 30L, EHEIM PickUp 2008, Grzałka 30W, Oswietlenie Philips Aquarelle 15W, 13 x Red Fire, 12 x Neon Inessa, 1 x Atyopsis moluccensis oraz nowe 90L
Pojemność:: 10, 200, 450
Imię: bartek Pomógł: 3 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Maj 2008 Posty: 119 Skąd: MARS
Wysłany: 2008-10-05, 12:06
witam
Chce zamowic akwarium ze sklepu www.akwamarket.pl i mam pytanie czy mozna polegac na tym sklepie tj czy ktos mial z nim stycznosc i jak sie spisali?
z gory dziekuje
Polecam ten sklep szczególnie wszystkim z okolic Częstochowy.
Mozliwość odbioru osobistego bez kosztów wysyłki.
Tanio i dobra obsługa - doradztwa przez email.
http://www.akwamaniak.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.