Forum Akwarystyczne Strona Główna
 FAQ   Wyszukiwarka   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Statystyki    Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Sosnowiec
Autor Wiadomość
picia1992 
akwarysta

Pojemność:: 96l
Imię: Piotrek
Wysłany: 2007-03-10, 19:10   Sosnowiec

Zbieram informację o sklepach akwarystycznych w Sosnowcu, na temat ich jakosci. Proszę podać inforamację na temat kondycji ryb kupowanych w tych sklepach i jakości obsługi

Myszon 
Szymon

Pojemność:: 112
Imię: Szymon
Wysłany: 2007-06-27, 12:32   

odświeżam temacik ! mi też przydały by się informacje i adresy, a nawet telefony do sklepów w tym mieście (szczególnie że z niego nie pochodzę, ale będe tam nie raz).

A więc czekam na posty od ludzi rodem z Sosnowca o adresie sklepu, jakimś komentarzu, i ewentualnych trudnościach z dotarciem.

Pozdro

Częstochowa to nie tylko Jasna Góra -> http://www.czestochowa.bajtcom.net

Twoja strona internetowa - http://www.bajtcom.net

moo 

Pojemność:: 112l
Imię: Dominika
Wysłany: 2007-08-29, 20:40   

Widzę, że w tym temacie małe zainteresowanie, ale może teraz się poszczęści. Też chciałabym się dowiedzieć gdzie w Sosnowcu są najlepsze sklepy?

Wiem, że jest duży sklep w Auchan na pasażu, ale nie wiem jak się sprawdza jego jakość. Jest też mały zapomniany sklepik niedaleko Sosnowiec Plaza. Znajduje się on po przeciwnej stronie co Plaza, pomiędzy komisariatem policji a fotografem, w bramie. Bardziej w stronę komisariatu. O nim słyszałam dość dużo pochlebnych opinii. Rybki podobno zawsze były tam zdrowe, roślinki też.

Jest też sklep w M1 w Czeladzi, w którym byłam oglądać sprzęt, ale osobiście nie jestem do niego przekonana. Choć niczego tam nie kupowałam, to odstraszyły mnie strasznie wysokie ceny, zwłaszcza dekoracji, sprzętu, pokarmów itp. Poza tym obsługa jest ( a przynajmniej była jeszcze w czerwcu) całkowicie do kitu. Totalny brak kompetencji i wiedzy. Ale może komuś się tam bardziej poszczęściło.

Jeśli ktoś jeszcze coś wie, niech powie :) Pozdrawiam.

asree 

Pojemność:: Azja 54l
Imię: Bartek
Wysłany: 2007-09-07, 08:33   

To jest temat który założyłem pare dni temu na forum akwarystyka.com.pl link jest tutaj: Sklepy w Sosnowcu
A oto zebrane informacje:

Po koleji, nie pamiętam wszystkich nazw więc piszcie:

- Auchan -?- ceny dosyć wysokie, wyboru jest troche już dawno nie widziałem chorych ryb.

- Plejada -Zwierzak- paść nad paściami, wysokie ceny i jeszcze nie trafiłem tak żeby nie było chorych ryb albo jakichś śniętych, byłem dzisiaj dogorywała molinezja :-?

- Real -?- wybór spory, ale ceny też średnie zależy co, ryby raczej zdrowe i zadbane

- Centrum akwarystyczne ul. Braci Miroszewskich, obecnie już za Plusem. Ceny bardzo fajne, ale nie polecam ryb, bo są w nienajlepszym stanie i raczej długo nie pożyją, a chorobe można przywlec. Sprzęt dosyć tani. Sprzedawca średnio zna się na rybach i hodowli. :-?

- Malawi - chyba każdy zna, ceny są na stronce MALAWI. Nowa siedziba na ul.Teatralnej w Supermarkecie.

- Sklep Zoo ul. Hallera - Sklep stary jak świat. Jak byłem mały to już był :-D , ceny są średnie i wybór też, ale można wszystko zamówić i zapytać.

- Sklep Zoo ul. S... w bramie niedaleko komendy głównej, ceny niskie i czasem można znaleźć fajne ryby. (Tu jest dyskusja jaka to ulica :-P jak będe wiedział napewno to wpisze :) )

- Sklep Zoo ul. Ostrogórska w wieżowcach, po drodze na giełdę w Mysłowicach.

Jak będą jakieś nowe informacje to postaram się uzupełniać. :)

krystek 

Pojemność:: 144
Imię: Krystian
Wysłany: 2009-12-13, 18:01   

- Sklep na Bohaterów Monte Cassino w wieżowcu przy samym kościele. Słabo ze sprzętem, jak jest to drogi, ale za to ryby bardzo tanio i zadbane.

moo 

Pojemność:: 112l
Imię: Dominika
Wysłany: 2010-01-26, 13:50   

Odnośnie sklepu w Auchan na pasażu - wczoraj tam byłam i chyba mają jakąś zarazę w akwariach, bo takiej ilości padniętcyh ryb w sklepie jeszcze nie widzialam :( Ja tam temu zoologowi nie ufam :kwasny:

loler 

Imię: Łukasz
Wysłany: 2010-07-28, 10:21   

asree napisał/a:
To jest temat który założyłem pare dni temu na forum akwarystyka.com.pl link jest tutaj: Sklepy w Sosnowcu
A oto zebrane informacje:

Po koleji, nie pamiętam wszystkich nazw więc piszcie:
- Centrum akwarystyczne ul. Braci Miroszewskich, obecnie już za Plusem. Ceny bardzo fajne, ale nie polecam ryb, bo są w nienajlepszym stanie i raczej długo nie pożyją, a chorobe można przywlec. Sprzęt dosyć tani. Sprzedawca średnio zna się na rybach i hodowli. :-?

Mam pytanie odnosnie centrum akwarystycznego , czy to centrum to jest TO centrum za biedronka, czyli wejscie lekko ponizej poziomu gruntu, cos ala piwnica, regaly z rybami malo estetyczne, ceny ryb wydaja sie marketowe, a w wielu przypadkach powyzej marketowych. Moze wczesniej byl inny wlasciciel albo po prostu to nie to centrum. Molinezja 5zl?

asree 

Pojemność:: Azja 54l
Imię: Bartek
Wysłany: 2010-11-25, 22:53   

Dawno nie aktualizowałem :)

Auchan ul.Zuzanny - sklep się trochę popsul wybór mały i gatunki typowe. Ceny wysokie.

Plejada ul.Staszica8b - Wybór duży ale ceny też :) Ryby raczej zdrowe ostatnio.

Real - Raczej nic się nie zmienia.

Sobieskiego w bramie - Sklep jak nowy. Wszystko się poprawiło czysto i ceny przyzwoite.

Hallera - Niestety przestali prowadzić ryby, ale jest wszystko pozostałe.

Centrum akwarystyczne - nic się nie zmieniło.

Sklep na Ostrogórskiej zlikwidowany.

Malawi - Będzińska 16 środkowy blok od strony głównej ulicy. Ryb już nie prowadzą. Sprzętu sporo ceny na necie.

Odpowiedz do tematu