Opowiem Wam prawdziwą a zarazem smutną historię...
Było to tak;
Akwarium jest u mnie kilkanaście lat więc przyszła pora żebym ja się zajął akwarium, więc
zrobiłem restart baniaka...
A sąsiadka (2 lata temu przed restartem mojego baniaczka) kupiła sobie akwarium o wymiarach długość 25cm- szerokośc 17cm- wysokość 23cm... w którym trzymała; 2 gurami mozaikowe, 6 platek, 2zbrojniki niebieskie, 1bocja wspaniała, 1 kirysek pstry... ( ja wtedy Troszkę wiedziałem o akwarystyce, więc zwracałem jej uwagę, lecz nic nie pomogło)
Lecz zobaczyła mój baniak po restarcie ; mówiła -ale ładny ja sobie też taki kupie!!
Więc kupiła akwa o pojemności 80l, a po kolei robiła tak :
1. Wlała wodę z starego akwa... która zajęła 5cm wysokości w 80l więc wpuściła ryby
TAKIE: 10 platek , 3zbrojniki niebieskie o dł. 10-18cm, 5 kirysów albinosów+1 pstry , 1
bocja wspaniała, 3 molinezje , 3 gurami , 2. Wzięła ten baniak(z rybkami) pod kran i wlała wodę prosto z kranu do baniaka...
Podczas nalewania bocja zdechła 3. Postawiła baniak na szafce i zaczęła wsadzać roślinki 5 min. po wsadzeniu
2platki zdechły 4. Następnie wsadziła sam dyfuzor z bimbrowni do akwa 5. Zabrałem jej zbrojniki (jakoś mi się udało) i zaniosłem do szkoły do baniaka 300l...
6. Następnie zaczeły zdychać inne rybki
TO WŁAŚNIE SMUTNA HISTORIA KTÓRA WYDARZYŁA SIĘ NAPRAWDĘ!!!
To mój pierwszy taki rozbudowany post więc przepraszam za błędy....
Proszę o opinie sąsiadki!!!
_________________ Zawsze pomogę jak będę znał odpowiedź !
NIGDY NIE UWAŻAŁEM SIĘ ZA NAJLEPSZEGO I NIGDY NIE BĘDĘ!!
Artbrt
Pojemność:: 200, 45, 3
Imię: Artur
Wysłany: 2010-04-05, 11:39
a nie dało się z nią porozmawiać? i wyjaśnic co i jak?
ewentualnie zabrać co zostało...
_________________ Always in pressure...
www.ytrc.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.