marcin88, niestety ja coraz częściej się z tym zjawiskiem spotykam.. Ja rok twemu znalazłam kotka. W tym roku znajomi znaleźli już kotka i żółwia. A to dopiero początek wakacji
Pojemność:: 98l + 25l
Imię: Artur Pomógł: 8 razy Wiek: 25 Dołączył: 19 Maj 2010 Posty: 243 Skąd: Gniezno
Wysłany: 2010-07-05, 23:26
Wielu moich znajomych ze wsi spotyka się z takim problemem. Często do ich domów przychodzą ładne, zadbane, rasowe psy, właśnie w okresie wakacyjnym. Pozostawione przez właścicieli...
_________________ Oto Ja posyłam anioła przed tobą,
Aby cię strzegł w czasie twojej drogi
I doprowadził cię do miejsca,które ci wyznaczyłem.
Szanuj go i bądź uważny na jego słowa.
(...) bo imię moje jest w nim.
Pojemność:: 240
Imię: Piotr Pomógł: 8 razy Wiek: 26 Dołączył: 29 Wrz 2009 Posty: 397 Skąd: Mokrzyska
Wysłany: 2010-07-06, 15:18
Miałem podobny przypadek co kolega wyżej w tym roku już dwa Psiaki zadbane lecz zagłodzone znalazłem w lesie nie daleko miejsca zamieszkania wiec postanowiłem że spróbuje gwizdać i isc do domu może pujdą za mna i tak też sie stało i oczywiście dostały jedzenie wodę i schronienie lecz po podreperowaniu sił postanowiły odejść (chyba szukały drogi powrotnej do domu) nie mogłem ich zatrzymać siła i nie wiem jak sie potoczyły ich losy mam nadzieje że dobrze
_________________ Mój baniaczek:) Aktualizacja oraz Fotorolecja z restartu zbiornika strona 5 serdecznie zapraszam do komętowania http://www.forum.eakwarys...24/12848,45.htm
Że tak się zapytam popularne jest takie zjawisko? Zawsze mówią o tym w mediach itp. Ale czy są to jednostkowe przypadki czy taka bezduszność jest popularna? Ja osobiście nigdy nie znalazłem takiego psa ani nawet śladów po wywozie takiego psa.
To nie sa odosobnione przypadki juz kilku krotnie znalazłem reszki psa ze smycza przywiazane do drzewa , w lesie chodzac za grzybami w poprzedniej miejscowosci gdzie mieszkałem mała wieś przy głownej przelotowej drodze pomiedzy Opolem a Kłodzkiem to nowy pies na wsi zdarzał sie 5-10 razy w ciagu wakacji
Pojemność:: 98l + 25l
Imię: Artur Pomógł: 8 razy Wiek: 25 Dołączył: 19 Maj 2010 Posty: 243 Skąd: Gniezno
Wysłany: 2010-07-08, 13:31
Ja pi..... Przecież to jest masakra... Takich ludzi powinno się zamykać...
_________________ Oto Ja posyłam anioła przed tobą,
Aby cię strzegł w czasie twojej drogi
I doprowadził cię do miejsca,które ci wyznaczyłem.
Szanuj go i bądź uważny na jego słowa.
(...) bo imię moje jest w nim.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.