Pojemność:: 82l
Imię: mat
Nazwisko: mam :) Pomógł: 61 razy Wiek: 27 Dołączył: 11 Maj 2007 Posty: 1486 Skąd: Skarżysko Kamienna
Wysłany: 2010-03-17, 18:18
Oto mój kolejny układ lampowy
Tym razem na lampach EF80 i ECL86
Gra całkiem znośnie ale trochę cicho, zapewne przez trafo głośnikowy nieznanego pochodzenia (rosyjski znaleziony dawno temu na jednej wsi nieopodal Grójca)
Zasilacz zrobiony najprościej jak się dało: mostek 5A i kondensator 100uF 400V
Na marginesie musze sie pochwalić że to mój pierwszy układ który zadziałał prawie natychmiast po złożeniu
Zrobiłem oczywiście dwa babole z których jeden mógłby ubić lampy ale bezpiecznik spełnił swoje zadanie
[ Dodano: 2010-03-17, 20:51 ]
oto filmiki z działania układu:
Pojemność:: 98l + 25l
Imię: Artur Pomógł: 8 razy Wiek: 25 Dołączył: 19 Maj 2010 Posty: 243 Skąd: Gniezno
Wysłany: 2010-08-15, 00:12
Węże to jeszcze rozumiem, ale takiego pająka nie chciałbym mieć w domu. Podziwiam za zainteresowanie. Ale jak ostatnio znalazłem coś podobnego, tylko pewnie troszkę mniejszego i jaśniejszego w domu, to jego ciało "rozpłynęło" się pod moim ciężkim laczkiem. Nie mam arachnofobii, ale moim zdaniem duże pająki są ohydne. Jak byłem młodszy miałem kilka pajęczaków, ale były o wiele mniejsze. Ale jak już wspomniałem to ciekawe to zainteresowanie i podziwiam Ciebie Ramzes.
_________________ Oto Ja posyłam anioła przed tobą,
Aby cię strzegł w czasie twojej drogi
I doprowadził cię do miejsca,które ci wyznaczyłem.
Szanuj go i bądź uważny na jego słowa.
(...) bo imię moje jest w nim.
Kurcze nie było mnie tutaj miliony lat ... może czas uaktualnić moją hodowlę .. Obecnie liczy ona już 27 gatunków, dużych około 30 sztuk i około 250 maluchów.
Mniej więcej połowa kolekcji oczywiście sukcesywnie powiększana
Mieszkam z rodzicami i bratem, tak samo w rodzinie nie mam ani jednej osoby, które byłyby tak negatywnie nastawione jak Ty. Po prostu miały z nimi kontakt i z osobą, która posiada jakąś wiedzę na ich temat.
Silverrro napisał/a:
nigdy nie chciałbym spotkac Takiego w domu
Ta niechęć to tylko BRAK wiedzy na temat tych stworzeń. Trzeba się przekonać samemu, a że pająki posiadają tak złą opinię zawdzięczamy tylko telewizji i filmom, które dla mnie i dla osób, które zajmują się ptasznikami są śmieszne, żałosne i pozbawione jakiegokolwiek sensu.
Pojemność:: 240
Imię: Piotr Pomógł: 8 razy Wiek: 26 Dołączył: 29 Wrz 2009 Posty: 397 Skąd: Mokrzyska
Wysłany: 2010-09-23, 16:28
Uwierz że nie tylko on tak ma bo ja to mało że do takiego domu bym nie wszedł to jak bym wiedział że sąsiad ma podobna hodowle to bym go chyba zastrzelił mimo tego że mam kumpla co sam ma 8 baniaczków z takim stworami i nie raz mi o nich opowiadał pokazywał filmik (najfajniejszy był z karmienia biała myszą) to i tak nawet wołami bym sie nie dał zaciągnąć do niego do domu, nie przecze sam osobiście bym chciał takiego jednego ale hodować go od malutkiego wtedy może inaczej bym na to wszystko patrzył bo puki co to jeśli ma coś wiecej niż sześć nóg to jest wstrętne ochydne i paskudne (w formie odczucia nie wygładu).
Przyznaje piękna kolekcja a najbardziej podobają mi sie te skorpiony dużo fajniejsza perspektywa hodowli niż pająki:)
_________________ Mój baniaczek:) Aktualizacja oraz Fotorolecja z restartu zbiornika strona 5 serdecznie zapraszam do komętowania http://www.forum.eakwarys...24/12848,45.htm
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.