Adamas1
Pojemność:: 85L + 10L+10
Imię: Adam Pomógł: 1 raz Wiek: 17 Dołączył: 23 Cze 2008 Posty: 303 Skąd: z wioski
Wysłany: 2008-12-07, 08:57
za j. obcymi nie przepadam.... z angola mnie wywalili, bo go olałem, a z niemca jakoś mi tam idzie... do gimnazjum chodze, i angielski nie jest obowiązkowy...
Pojemność:: 200l, 25l
Imię: Ola Pomogła: 19 razy Dołączyła: 01 Mar 2008 Posty: 515 Skąd: Białystok
Wysłany: 2008-12-07, 22:12
Adamas1 napisał/a:
za j. obcymi nie przepadam.... z angola mnie wywalili, bo go olałem, a z niemca jakoś mi tam idzie... do gimnazjum chodze, i angielski nie jest obowiązkowy...
Jest obowiązkowy, przynajmniej u nas ;]
A z teego co wiem, egzamin gimnazjalisty jest również z j. angielskiego
Wysłany: 2008-12-08, 17:29
tak ale punkty z tego egzaminu się nie liczą i żadne liceum nawet na to nie patrzy
Adamas1
Imię: Adam Pomógł: 1 raz Wiek: 17 Dołączył: 23 Cze 2008 Posty: 303 Skąd: z wioski
Wysłany: 2008-12-08, 17:55
ale i tak ja ide do zawodówki, na jakichś LUDZKI ZAWÓD
Ja mam w gimnazjum rozszerzony niemiecki.Rzeźnia, ale daje radę.
Adamas1
Wysłany: 2008-12-09, 17:53
kamil_egon, nie, codze do normalnego gimnazjum w kujawsko-pomorskim, i angielski nie jest obowiązkowy... my w szkole mamy obowiązkkowo tylko Niemiecki, mogą być tylko 2 j. obowiązkowe... u nas Polski i Niemiecki.... dzisiaj zagrożenia nam rozdawał... ja tylko z chemii leże... ujdzie... u nas w szkole można mieć jednego lacza na koniec roku.... ale tylko RAZ na całe 3 klasy... i najwięcej z trzech przedmiotów poprawki.... ja jeszcze nie wykorzystałęm nic...
_________________ pozdrawiam,
Adamas1
Matthew
Pojemność:: 300 L i 30 L
Imię: Maciek
Nazwisko: Kaznowski Pomógł: 14 razy Dołączył: 02 Lis 2007 Posty: 459 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-12-09, 18:15
Adamas1 napisał/a:
ja tylko z chemii leże...
ja mam 3/4 ale ciesz się, że nie masz naszej pani... ktoś czegoś nie umiał na lekcji i musiał przepisać cały podręcznik 10 razy !!
dzisiaj pani powiedziała ''strasznie mało jedynek w tej kalsie'' i było ich 4 !!
Pojemność:: 200l, 25l
Imię: Ola Pomogła: 19 razy Dołączyła: 01 Mar 2008 Posty: 515 Skąd: Białystok
Wysłany: 2008-12-10, 14:19
Cytat:
Polski i Niemiecki...
Nie wiem jak u Was, ale u nas jest tak, że Polski to język ojczysty, a więc do języków, które mamy jakoby się nie zalicza.
Ale być może jest tak, że Wasza szkoła ma zapisany inny program nauczania.
Nie wiem, nie wnikam, ale jeszcze nigdy nie spotkałam się z czymś takim, że angielski jest nieobowiązkowy.
Zresztą wydaje mi się to poprostu głupotą. Przepraszam, że to powiedziałam, może się nie znam. Ale w dzisiejszych czasach tak naprawdę, w świecie dogadasz się tylko po angielsku, ewentualnie po rosyjsku, znacznie rzadziej po niemiecku.
Wysłany: 2008-12-10, 16:12
no.... Matthew, ty sie ciesz że naszej nie masz... my mamy dosłownie co lekcje ''wejściówke'' czyli sprawdzian.... a drze sie!!!! i szarmać za uszy i za włosy też potrafi.... ale ona już tak ma.... już mi obiecała że dołoży wszelkich starańabym nie przeszedł.... mówiła że do 3 przejde... ale później się wyłoże....
Początki bywają trudne, choć już rok temu wydałem płyte. Z perspektywy czasu traktuję to jako błąd, nie wyszła za dobrze. Drugą pewnie wydam za rok, bo póki co ciągle jestem zabiegany i nagrywam tylko luźne kawałki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.