Kolejna podmiana wody i przycinka moczarki, oraz rotali.
Moczarka wyleciała na tył akwarium. Z przodu planujemy jakieś mniejsze roślinki, ale nic ciekawego nie było w sklepie. Zamówiliśmy pewne gatunki, może będą w przyszłym tygodniu.
Na samym środku są posadzone trzy łodygi Hygrophila corymbosa 'Thailand' (przynajmniej tak myślę że to ta roślina) Są to tylko gołe łodygi z liśćmi, bez korzeni. Próbujemy je podratować, bo w sklepie były już praktyczne martwe. Powolutku puszczają malutkie listki, a na dole, z pierwszych liści zaczynają wyrastać białe korzonki i szukają podłoża, więc jestem dobrej myśli. Jak się przyjmą, to chcę je posadzić z prawej strony, z tyły, na wysokości rury od filtra.
Do obsady doszły nowe ryby. Stadko 9 kosiarek. Obecnie są wielkości największego neona Są małe i rosną, więc liczę na ich żarłoczność w kwestii glonów. Jak podrosną to albo je sprzedam, albo pójdą do większego zbiornika, jednak to planowana przyszłość
Są wspaniałym obiektem do obserwacji, a jak rano się zapali światło, to widać że noc spędzają z neonami czarnymi w dużym stadzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.