Pojemność:: 82l
Imię: mat
Nazwisko: mam :) Pomógł: 61 razy Wiek: 27 Dołączył: 11 Maj 2007 Posty: 1486 Skąd: Skarżysko Kamienna
Wysłany: 2009-10-17, 15:45
moze cuś z tego bedzie ;p
co do aranżu to wyglada jak dno zaroki Puckiej po przejściu huraganu Katalina wspomaganej dywanowym nalotem B-52 podczas trzesienia ziemi spowodowanego wybuchem wulkanu na Helu, czyli czad rewela
Pojemność:: 270, 43
Imię: Marcin Pomógł: 307 razy Wiek: 31 Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 4289 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-10-20, 17:05
Mi ponikło rosło zawsze i wszędzie, w każdych warunkach.
Przy słabszym świetle i bez co2 rośnie wolno, ale rośnie.
Z własnego doświadczenia wiem, że żyzne podłoże nie jest dla niego priorytetem, chociaż obecnie na amazonii rośnie w oczach.
U kumpla rośnie bardzo ładnie w zwykłym piachu.
Roślina ta wymaga dość długiej aklimatyzacji, ale jak ruszy to nic jej nie zatrzyma.
_________________ Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie udzielam porad na priv oraz mail! Masz problem? Pisz na forum
Thierry Henry
Pojemność:: 160l
Imię: dawid Pomógł: 60 razy Wiek: 19 Dołączył: 01 Lut 2008 Posty: 1568 Skąd: Okocim
Wysłany: 2009-10-20, 21:17
Również zauważyłem, że eleocharis rośnie w słabo naświetlonych akwariach i bez jakiegoś specjalnego podłoża(czytaj piasek).
Piwosz napisał/a:
A z tańszych rozwiązań dobre kulki gliniano-torfowe (mi przy nich ładnie rosło)
Można i tak.
_________________ I Still Haven't Found What I'm Looking For
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.