Pojemność:: 160l, 2x27l
Imię: Zbyszek Pomógł: 17 razy Dołączył: 08 Sie 2008 Posty: 236 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-12-26, 17:55
Marcin teraz na prawdę bajka. Jak dla mnie b. duży plus za rodzime kamienie, dlatego że powstał kolejny "mit" - baniak nie na kamieniach tzw."firmowych" nie może wyglądać dobrze. A tu najlepszy przykład "cudze chwalicie - swego nie znacie" Super Szkoda tylko rybci.
Pojemność:: 270, 43
Imię: Marcin Pomógł: 307 razy Wiek: 31 Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 4292 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-12-26, 18:50
Nie spodziewałem sie tego, ze Gupiki mogą wyskakiwać.
Szkoda, bo chciałem te rybki.
Axelrodia reisei załatwił mi kumpel. Było ich 20, ale obecnie zostało chyba 12. Trochę padło z dnia na dzień, bo były w stanie bardzo kiepskim.
Rybka jest z odłowu, bodajże z Peru.
U nas w Polsce mają ja nieliczni.
Mimo, ze to rzadka rybka to w zasadzie nic specjalnego.
Prawdopodobnie obsada jeszcze się zmieni.
Zbyszek17 napisał/a:
Jak dla mnie b. duży plus za rodzime kamienie, dlatego że powstał kolejny "mit" - baniak nie na kamieniach tzw."firmowych" nie może wyglądać dobrze. A tu najlepszy przykład "cudze chwalicie - swego nie znacie"
Ten mit sieją osoby, które żyją ze sprzedaży tzw. firmowych skał i firmowych korzeni.
Moja 240 jest na korzeniach winorośli. Czym ustępują konarom Ada, czy Aqua art?
Chyba tylko ceną.
Polskie kamienie potrafią być bardzo fajne. Znasz pewnie prace Radka Baszaka lub Maćka Wnuka. Chłopaki często używają łupka filitowegoz pozytwnym skutkiem.
_________________ Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie udzielam porad na priv oraz mail! Masz problem? Pisz na forum
Thierry Henry
Pojemność:: 160l
Imię: dawid Pomógł: 60 razy Wiek: 19 Dołączył: 01 Lut 2008 Posty: 1568 Skąd: Okocim
Wysłany: 2009-12-26, 19:12
Marcinie,a ja bym z hemianthusa puścił troszku wyżej. Super, że kamienie zarosły glonem bo dużo lepiej to wygląda.
Co do skał, dobrą sprawą jest też dobrze nam znany bazalt.
marthinez napisał/a:
Ten mit sieją osoby, które żyją ze sprzedaży tzw. firmowych skał i firmowych korzeni.
Z jednej strony z czegoś żyć muszą, a z drugiej szukają jeleni wśród ludzi.
Sam mam niby markowe kamienie lecz kupione dosyć okazyjnie.
_________________ I Still Haven't Found What I'm Looking For
Pojemność:: 270, 43
Imię: Marcin Pomógł: 307 razy Wiek: 31 Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 4292 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-12-30, 21:05
Thierry Henry napisał/a:
Marcinie,a ja bym z hemianthusa puścił troszku wyżej.
Na pewno wyzej urośnie.
Thierry Henry napisał/a:
marthinez napisał/a:
Z jednej strony z czegoś żyć muszą, a z drugiej szukają jeleni wśród ludzi.
Udaj sie kiedyś do sklepu SRWiA i "graj" początkującego. Zobaczysz co chłopaki sądzą o Polskich kamieniach, korzeniach i ziemi w podłożu. Aż uszy bolą.
Teraz zarosło już dość dobrze:
Tylko rurek nie chce mi się wyczyścić z lenistwa, ale chyba jutro rano to zrobię.
_________________ Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie udzielam porad na priv oraz mail! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.