Pojemność:: 270, 43
Imię: Marcin Pomógł: 307 razy Wiek: 31 Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 4292 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-12-11, 21:43
Update!
Corymbosa 'compact' w końcu widoczna. Fota niżej.
Dzięki temu, że Eleocharis został ostrzyżony.
Dokupiłem 30 razborek hengeli, ale jeszcze siedzą w kwarantannie.
Do obsady dojdzie także kilka Otocinclusów cocama jak wszystko pójdzie cacy.
I wpuściłem kilka red cherry odmiany sakura. Takie bardziej czerwone.
Trzeci miesiąc:
_________________ Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie udzielam porad na priv oraz mail! Masz problem? Pisz na forum
Imię: Marcin Pomógł: 307 razy Wiek: 31 Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 4292 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-12-17, 19:45
Dodatkowe razbory zostały wpuszczone.
Jeszcze się nie wybarwiły i gołym okiem widać różnice między starymi, a nowymi.
Otosków odmiany Cocama na razie nie ma. Kryzys na całego, bo w hodowli z której miały przyjechać strasznie pusto ostatnio.
Doszła nowa roślinka.
Utricularia graminifolia. Jest w stanie bardzo kiepskim.
Taką dostałem. To rzadka i wymagająca roślina. Mam cichą nadzieję, że u mnie da sobie rade.
_________________ Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Wysłany: 2009-12-18, 16:24
Thierry Henry napisał/a:
Za dużo pustej przestrzeni w środkowej części akwarium.
Jak byś to zmienił, by zachować styl akwarium nature i aby wszystko nie skończyło się holendrem?
Jakie gatunki roślin, gdzie mniej więcej byś posadził?
W miejscu tego wcięcia z tyłu (obok didiplisa) rośnie C. wendtii.
Musi wyjść i wypełnić tę pustkę.
Jeśli to nie przejdzie to dam tam jeszcze jeden konar zaszczepiony mchem Peacock
Thierry Henry
Pojemność:: 160l
Imię: dawid Pomógł: 60 razy Wiek: 19 Dołączył: 01 Lut 2008 Posty: 1568 Skąd: Okocim
Wysłany: 2009-12-18, 17:19
Może dodatkowy korzeń z microsorium a przed microsorium trochu kamieni.
_________________ I Still Haven't Found What I'm Looking For
Pojemność:: 160l, 2x27l
Imię: Zbyszek Pomógł: 17 razy Dołączył: 08 Sie 2008 Posty: 236 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-12-18, 18:45
marthinez napisał/a:
W miejscu tego wcięcia z tyłu (obok didiplisa) rośnie C. wendtii.
Musi wyjść i wypełnić tę pustkę.
Jeśli to nie przejdzie to dam tam jeszcze jeden konar zaszczepiony mchem Peacock
na pewno nie będziesz musiał kombinować z dodatkowym korzeniem, bo C. wendtii zdecydowanie wypełni Ci zamierzoną pustkę / musi złapać drugi "oddech" / Tego środka nie ruszaj jest bardzo dobrze w końcu baniak jest jeszcze "młody"
czy to jest jakaś specjalna technika mocowania mchu do korzenia? na czym ona polega? rozumiem że chodzi o taki efekt jak masz po prawej - dwie kępki mchu na korzeniu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.