Pojemność:: 375l
Imię: Anna Pomogła: 5 razy Dołączyła: 06 Maj 2010 Posty: 178 Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-06-22, 08:08
O boski Marthinezie!
Ale tajemniczy gąszcz. Super. Podoba mi się też jak otosek zapozował na przedzie
I te krewetki na dole. Nie chowają się tylko spacerują jak po deptaku... jakieś wyjątkowe masz te stworzenia.
_________________ "Stajesz się na zawsze odpowiedzialny za to co oswoiłeś."
Pojemność:: 12, 25l, 112 l
Imię: Piotr
Wysłany: 2010-06-22, 17:26
Rewelacyjne akwarium
Super Roślinność chciałbym mieć taką zieleń w 50% jak założę 112 L.
Ja pewnie przy 112 L zostanę parę lat, bo 50 L to nie było to co kiedyś
A ty pewnie przejdziesz na jeszcze większe akwarium, gratuluję pomysłów, i żeby miejsca ci starczyło bo u mnie przy 112 już trochę zajmie w pomieszczeniu miejsce hihihi.
_________________ Pozdrawiam wszystkich Akwarystów
Korzenie po prostu prześliczne. Rośliny jeszcze lepsze. Czy u Ciebie krewetki i kosiarki poddawane są jakiemuś przeszkoleniu, że to wszystko tak super wygląda?
Pojemność:: 270, 43
Imię: Marcin Pomógł: 307 razy Wiek: 31 Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 4292 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-07-07, 20:32
matmax426 napisał/a:
Może kilka słów o technologii wytwarzania tych zdjęć??
model aparatu, ustawienia
Nikon D3000 ze szkłem 18-55 VR.
Ustawień dokładnie nie pamiętam, ale staram się robić zdjęcia na ISO 100 lub 200. Wychodzą wtedy dość ciemne, ale bez szumów, co przy słabym świetle od razu było by widać.
Foty robione są w formacie RAW i wywoływane
do tiff (staram się nie używać jpeg) programem Raw therapee lub czasem Picasą.
Parę świeżych fotek:
_________________ Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie udzielam porad na priv oraz mail! Masz problem? Pisz na forum
Pojemność:: 98l + 25l
Imię: Artur Pomógł: 8 razy Wiek: 25 Dołączył: 19 Maj 2010 Posty: 243 Skąd: Gniezno
Wysłany: 2010-07-07, 20:34
Podziwiam baniaczek. Naprawdę piękny.
_________________ Oto Ja posyłam anioła przed tobą,
Aby cię strzegł w czasie twojej drogi
I doprowadził cię do miejsca,które ci wyznaczyłem.
Szanuj go i bądź uważny na jego słowa.
(...) bo imię moje jest w nim.
Piękne akwarium. Zastanawia mnie, co to za trawnik?. Strasznie podobają mi się takie krótkie trawniki. Wymagają co2 i oświetlenia 0.5w/1 litr, czy mógłbym obyć się bez tego?.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.