Fauna:
- Razbora hengeli w ilości nieznanej (może około 35 sztuk)
- Otocinclus sp. 4 sztuki
- Otocinclus negros 4 sztuki
- Pielęgniczki ramireza, parka
Fota bardzo ciemna, ale na razie innej brak
_________________ Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie udzielam porad na priv oraz mail! Masz problem? Pisz na forum
Ostatnio zmieniony przez marthinez 2010-01-02, 11:09, w całości zmieniany 2 razy
marti
Pojemność:: 65L / 12L
Imię: Marcin Pomógł: 19 razy Wiek: 31 Dołączył: 02 Lis 2008 Posty: 438 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-11-24, 21:02
piękne akwarium, hardscape super ułożone i roślinki pieknie rosną.
W realu wygląda jeszcze lepiej mimo że widziałem je kilka tygodni wcześniej
yhh, zwykłe akwarium , nawet mi się nie podoba. I te roślinki , takie , takie piękne , i te korzenie , i tak ładnie rozmieszczone , a nawet i może , piękne , bardzo piękne 10/10 )pozdrawiam
Pojemność:: 270, 43
Imię: Marcin Pomógł: 307 razy Wiek: 31 Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 4289 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-11-24, 21:31
Dzięki za miłe słowa.
matmax426 napisał/a:
zastanawiaja mnie tylko korzenie winorośli, nie będą gnić?
Też sie zastanawiałem, ale na razie jest dobrze.
Zobaczymy później.
Aha, właśnie dzisiaj minął drugi miesiąc istnienia tej aranżacji.
_________________ Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
marti
Pojemność:: 65L / 12L
Imię: Marcin Pomógł: 19 razy Wiek: 31 Dołączył: 02 Lis 2008 Posty: 438 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-11-24, 21:33
Swoją drogą to ja naliczyłem 42 szt rasborek
Thierry Henry
Pojemność:: 160l
Imię: dawid Pomógł: 60 razy Wiek: 19 Dołączył: 01 Lut 2008 Posty: 1568 Skąd: Okocim
Wysłany: 2009-11-24, 21:42
Marcin, korzenie ułożone super. Gorzej za kamieniami. Są ułożone tak jakbyś je wcisnął na siłę. Takie moje zdanie.
Fotkę pasowałoby z białym doświetlanym tłem.
_________________ I Still Haven't Found What I'm Looking For
Pojemność:: 54, 31, 27
Imię: Andrzej Pomógł: 16 razy Wiek: 20 Dołączył: 05 Lip 2008 Posty: 449 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-11-25, 14:10
Kamienie rozumiem znad Soliny?
Rzeczywiście, pasowałoby jaśniejsz tło.
Otocinclusa masz niezłego byka
Zadowolony jesteś jak na razie? Mi brakuje mocnego akcentu, ale jakiego...
Od strony technicznej nie ma nic do zarzucenia, wszystko inne kwestia gustu
Imię: Marcin Pomógł: 307 razy Wiek: 31 Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 4289 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-11-25, 17:40
Thierry Henry napisał/a:
Są ułożone tak jakbyś je wcisnął na siłę.
Zapewniam, że weszły bez problemu.
ankon91 napisał/a:
Kamienie rozumiem znad Soliny?
Blisko.
Thierry Henry napisał/a:
Fotkę pasowałoby z białym doświetlanym tłem.
ankon91 napisał/a:
Rzeczywiście, pasowałoby jaśniejsz tło.
Tło pozostanie czarne.
ankon91 napisał/a:
Zadowolony jesteś jak na razie?
Jak na razie tak.
Baniak cały czas będzie się rozwijał.
Na pewno ta plaża piasku nie będzie się tak pusto kończyła na tylnej szybie.
Dodatkowo czekam aż ruszą Kryptokoryny. To jedyne chwasty, którym amazonia nie służy.
ankon91 napisał/a:
Mi brakuje mocnego akcentu, ale jakiego...
Dla mnie mocnym akcentem w tym baniaku miało być palczaste drewno.
Czy jest.....
Thierry Henry
Pojemność:: 160l
Imię: dawid Pomógł: 60 razy Wiek: 19 Dołączył: 01 Lut 2008 Posty: 1568 Skąd: Okocim
Wysłany: 2009-11-25, 18:23
Ma się Tobie podobać nie mnie. Jednak jakbyś słał na jakiś konkurs lepsza byłaby fotka z białym tłem.
_________________ I Still Haven't Found What I'm Looking For
Podobnie jak ostatni aranż - bardzo interesujący i profesjonalny. Mam pytanie - jak rozpoczynałeś ten restart, czy od razu te wszystkie roślinki zasadziłeś, czy stosowałeś jakiś rozruch "nawozowy" akwa?
Wysłany: 2009-11-26, 18:33
Thierry Henry napisał/a:
Ma się Tobie podobać nie mnie.
Dzięki.
Thierry Henry napisał/a:
Jednak jakbyś słał na jakiś konkurs lepsza byłaby fotka z białym tłem.
Tła nie zmienię, bo czarne bardzo mi sie podoba i....... jest zamontowane "na stałe".
W konkursach też nigdy nie będę brał udziału z żadnym moim baniakiem.
gala32 napisał/a:
jednak jak dla mnie za porządnie,brakuje mi tam troszkę bałaganu,pozwolił bym mchom trochę się rozpanoszyć
Nie chciałem za bardzo kolejnego "holendra" z całą masą przerośniętych, cukierkowych roślin.
Także w tym aranżu nie będzie roślin czerwonych. Jedyny akcent wybarwiający da Didiplis diadra.
Chciałem stworzyć krajobraz przedstawiający dwie "drzewiaste" wyspy, prawie, ze nachodzące na siebie.
Te kule mchu miały imitować koronę drzewa.
daroo napisał/a:
Mam pytanie - jak rozpoczynałeś ten restart
Mozolnie. Od likwidacji poprzedniego.
daroo napisał/a:
czy od razu te wszystkie roślinki zasadziłeś
W zasadzie tak. Trochę później dosadziłem tylko corymbose 'compact' (trudno ją zdobyć) i didiplisa.
daroo napisał/a:
czy stosowałeś jakiś rozruch "nawozowy" akwa?
Nie wiem, co rozumiesz przez "rozruch nawozowy".
Startowałem jak zawsze.
Max co2, zielsko szybkorosnące sobie pływało (rogatek, duży henryk), potas itp.
Pojemność:: 160l, 2x27l
Imię: Zbyszek Pomógł: 17 razy Dołączył: 08 Sie 2008 Posty: 236 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-11-26, 19:31
marthinez napisał/a:
Nie chciałem za bardzo kolejnego "holendra" z całą masą przerośniętych, cukierkowych roślin.
Także w tym aranżu nie będzie roślin czerwonych. Jedyny akcent wybarwiający da Didiplis diadra.
Chciałem stworzyć krajobraz przedstawiający dwie "drzewiaste" wyspy, prawie, ze nachodzące na siebie.
Marcin, bardzo trafny wybór, piękna zieleń, fajne korzonki, ciekawy aranż - to jest to
marthinez napisał/a:
W konkursach też nigdy nie będę brał udziału z żadnym moim baniakiem.
A powinieneś
marthinez napisał/a:
Tła nie zmienię, bo czarne bardzo mi sie podoba i....... jest zamontowane "na stałe".
Wg. mnie zieleń i drzewo pięknie się prezentuje na czarnym tle i tak trzymaj. Jedna myśl chodzi mi tylko po głowie - jak długo utrzymasz plażę w czystości.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.