[ Dodano: 2010-01-09, 16:26 ]
Uporządkowałem obsadę
2x Gurami mozaikowe
4x kosiarka
2xkirys
11xneon
2+1 Red Cherry
Nabyłem rosliny ,czekam az się rozrosnie!
Rosliny:
Microsorium windelov
Eleocharis acicularis
Blyxa japonica
Rotala indica
Rotala green
Heteranthera Zosterifolia
Didiplis Diandra
(reszta pewnie z czasem wyleci )
PS. te sterczące na srodku pedy rotalki (starcze) są po przycince ,wiec puszczą pędy.
Usunolem wszelkie ozdoby ,postawiłem na rosliny!
pare fotek
prawa strona nie pasuje ;/ muszę jeszcze cos z nią zrobil ,posadze tam heterke lub rotalke ,jak się rozrosna i pzytne.
Ostatnio zmieniony przez matrix82 2010-01-09, 19:16, w całości zmieniany 1 raz
Porównuję fotki i rzeczywiście wygląda lepiej, zyskałeś przestrzeń.
Myślisz nad prawą stroną, owszem, też bym coś zmienił. O ile zyskałeś przestrzeń, o tyle jest za jednostajnie.
Nie rezygnuj z drewna, ale znajdź innego korzenia, mniejszy pień z kilkoma powykręcanymi odrostami, wyglądał by znakomicie, przełamał by monotonność. Z czasem byś mógł go mchem obsadzić.
akwarium 2 razy lepsze niż wcześniej , te roślinki co kupiłeś na allegro są już w akwa ? No coś mało ich ale na 10 punktów daje Ci szczere 8 ) zobaczymy jak roślinki się rozrosną , pozdrawiam
aha
ps. ile Cię kosztował ten żwirek ? za całą ilośc w akwarium ile zapłaciłeś
Nie pamiętam ,przy następnym restarcie będe go wymienial ,zwykły bazalt ,zawaliłem sobie i kupilem grubosc do 10mm ;|
[ Dodano: 2010-01-10, 13:27 ]
PS. Co do tła to na tylnej szybie się osadzają glony (z przedniej je zetre magnesem) ,i na czarnym to widac ;/ ,czy otoski by zalatwiły sprawę?
[ Dodano: 2010-01-11, 21:41 ]
l
[ Dodano: 2010-01-18, 16:51 ]
18 stycznia 2010r
Thierry Henry
Pojemność:: 160l
Imię: dawid Pomógł: 60 razy Wiek: 19 Dołączył: 01 Lut 2008 Posty: 1568 Skąd: Okocim
Wysłany: 2010-01-26, 14:16
I znów restart baniaczka.
_________________ I Still Haven't Found What I'm Looking For
Tak. Lecz teraz rosliną będzie łatwiej zapuszczac kozenie ,mają 2x więcej i drobniejszego podloza, glosi będzie łatwiej Planowana obsada to jak narazie 16 neonow ,2 glonojady syjamskie (podobne do otoskow) i moze dwa kiryski (muszę sie zastanowic) X Red cherry
Inalacja co2 chciałem umiescic sztrzykawkę jak najnizej.
Pokrywa od góry:OSRAM Fluora 18w, PHILIPS 865 18w ,AQUA MEDIC Plant Grow 24w (T5), PHILIPS 865 18w
Tankowanie:
Koniec.
Nie martw się o glosie xD Baba zawsze sobie rade da xD
JBL manado bardzo fajne trochę lekkie ,dlatego rezygnuje z kiryskow i kosiarek
[ Dodano: 2010-02-05, 20:03 ]
11 dzien ,rosliny juz pzestaly tak smigac jak w pierwszych dniach ,pojawily się doze niedobory ,od 2 dni zaczolem nawozic.
Dziś 25 dzien ,jutro juz będzie przycinka. Wiem wiem ten srodkowy pierwszy i drugi plan bardzo kuleje ,ale to przez to ze go niedawno uformowalem, (usadzenie roslin) niech rosliny sie rozrosną.
Lewa strona ,tam jest greenka ,bardzo ucierpiala na początku z brakow nawozenia ,ale powoli sie regeneruje.
Obecna obsada:
16 neon
4 otosek
1 glonojad syjamski
2x red cherry
1x helena
Foty :
Pojemność:: 200l + 45l + 18,5l
Imię: Michał
Nazwisko: Polański Pomógł: 128 razy Wiek: 18 Dołączył: 14 Lut 2010 Posty: 1973 Skąd: Kraków - Swoszowice
Wysłany: 2010-02-19, 19:11
Baniak wygląda kapitalnie Do lewej strony się nie przyczepie, ale z prawej mógłbyś skrócić dłuższe gałązki rotalki
Hmm krewetki + glonojad syjamski to IMO kiepskie połączenie. Glonojad nie "dobierał się" do krewetek?
Tak jak pisalem ,jutro przycinka ,zastanawiam się jeszcze nad didiplisem ale rotala napewno idzie pod nozyczki.
Glonojad to ten co na pierwszej fotcce na dole ,pierwszy plan.
Nawozenie:
Macro DIY: KNO3 , K2SO4 ,KH2PO4 ,MgSO4
Ferro + AA,
CO2
i takie paleczki nawozowe (do kwiatkow doniczkowych) dalem przy restarcie na dno, jakies 1,5 paleczki pokrojonej czyli jakies 20 kawalkow.
PS.Jutro wrzuce fote po podmianie ,przycince. itp itd.
Ostatnio zmieniony przez matrix82 2010-02-19, 19:55, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.