Wysłany: 2010-01-27, 00:04 [112l] Moje pierwsze akwa..
Witam.
Chciałbym przedstawić swój pierwszy zbiornik jakim jest 112(96) profil...
Z akwarium zacząłem bawić się w maju 09, wiele przygód, niespodzianek, glonów, wylewów przeżyłem, ale podążam do przodu .. Owa aranżacja powstała 22.12.2009..
Bardzo ładnie ,ale ta czerwona roslinka po prawej moim zdaniem albo out albo dosadzic jeszcze 2-3 sztuki, poza tym brakuje mi 3 planu za tym mchem.
Ogolnie akwa jest jeszcze swierze więc poczekajmy
maol:
proszę pisać bardziej po polsku... a akwarium nie jest świeże, ma jakieś 9 miesięcy.
Chodziło mi aranzacje
Pojemność:: 270, 43
Imię: Marcin Pomógł: 307 razy Wiek: 31 Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 4290 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-01-27, 18:10
Łukasz bardzo fajny zbiorniczek.
Moim zdaniem jeden z lepszych widzianych tutaj ostatnio. Dlatego, że widać jakiś pomysł i zarys aranżacji, a nie rośliny nawtykane gdzie jest miejsce.
Bardzo podoba mi sie motyw z mini pelią na korzeniu oraz połączenie Pogostemona z trawnikiem z glośki.
Pilnuj tylko, by glosia nie zaczęła przerastać. Przycinaj ją regularnie.
Oświetlenie masz konkretne i stąd pewnie częste problemy z glonami.
Ta 24W moim zdaniem jest zbędna.
Popracuj jeszcze na blyxą bo nie wygląda zbyt dobrze.
_________________ Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie udzielam porad na priv oraz mail! Masz problem? Pisz na forum
Ostatnio zmieniony przez marthinez 2010-01-27, 18:14, w całości zmieniany 1 raz
Bardzo ładnie ,ale ta czerwona roslinka po prawej moim zdaniem albo out albo dosadzic jeszcze 2-3 sztuki, poza tym brakuje mi 3 planu za tym mchem.
Ogolnie akwa jest jeszcze swierze więc poczekajmy
maol:
proszę pisać bardziej po polsku... a akwarium nie jest świeże, ma jakieś 9 miesięcy.
Dlaczego prętniki out?? Mi siępodobają
Alternanthera jak sie rozrośnie to będzie lepiej wyglądała.. Brakuje trzeciego planu za mchem?? Mech jest na prawej ścianie bocznej.. Pewnie chodziło ci o korzeń który jest obrośnięty pelią.. Za nim rośnie sobie rotala, ale narazie jest nisko cięta by się zagęściła bardziej..
Ta aranżacja jest świeża, a akwa stoi bez ruszania podłoża, itp od września.. Bawić w tym akwa zaczałem się w maju jak napisałem wyżej..
Marcin: Blyxe mam od lekko ponad tygodnia.. Taką już dostałem.. Ale odżywa sobie. Co do glonów, nie miałem wtedy jeszcze tej 24, tylko 4x 18 bez butli CO2, tylko z bimbrownią, a jak to z bimbrownią, raz było CO2, innym razem nie było..
Bardzo ładne Co będziesz zmieniał w obsadzie rybnej?
Dzięki bardzo Jeszcze prace nad akwa nie zakończone.
Z akwa pójdzie jednak nadwóka, a w jej miejsce dosadzę rotali..
Z trzech rodzai kirysków zostaną tylko: 5x kirysek spiżowy. Prętnik poszedł już do oddania, a w jego miejsce przyjdzie większa ilość neonów.
Więc obsada będzie wyglądała:
5x kirysek spiżowy
2x zbrojnik albinos, ancistrus
xxx Red Cherry, Babaulti
oraz Neony innesa- tylko jeszcze nie wiem w jakiej ilości (teraz jest ich 15)
Albo może jeszcze dojdzie jakaś rybka, która ożywi górną warstwę akwa..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.