10 litrowe akwarium z roslinkami wystartowalo tydzien temu.. wym: 30cm dł, 17cm szer, 20cm wys. samorobocze jak i pokrywa
podłoże: ziemia ogrodowa uniwersalna, na wierzchu zwirek 4mm warstwa zwirku 3 cm
sprzet:
-bimbrownica
-grzalka 10W bez term. chodzi ciagle temperatura 24-26° C
-filtr zewnetrzny aqua system 2, 240 l/h ustawiony na najmniejsze obroty
-oswietlenie: 1 zarowka energooszczedna 8W napisane jest ze swieci jak 25W choc nie wyglada..
Pojemność:: 200l + 45l + 18,5l
Imię: Michał
Nazwisko: Polański Pomógł: 128 razy Wiek: 18 Dołączył: 14 Lut 2010 Posty: 1973 Skąd: Kraków - Swoszowice
Wysłany: 2010-02-20, 11:29
No akwarium całkiem ładne
Ale: ja osobiście zmieniłbym tło, żeby nie było widać tej sztucznej ryby ( ), ano i 10l to strasznie mało jak dla danio Tak więc jeśli piszesz, że są małe to jak podrosną przełóż je do większego
Pojemność:: 200l + 45l + 18,5l
Imię: Michał
Nazwisko: Polański Pomógł: 128 razy Wiek: 18 Dołączył: 14 Lut 2010 Posty: 1973 Skąd: Kraków - Swoszowice
Wysłany: 2010-02-20, 12:45
No raczej nie może, po pewnym czasie zacznie Ci gnić. Sam dawno temu się o tym przekonałem - przez pewien czas ładnie się trzymał, wypuszczał liście, etc. ale niestety pewnego dnia zobaczyłem, że całe kłącze robi się lekko żółtawe, poczytałem o tej roślinie, zasadziłem tak jak tę roślinę sadzić się powinno (tj. przywiązując ją do korzenia, kamienia, lignitu, itp.) i na całe szczęście roślina odżyła i mam ją do dzisiaj
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.