Wysłany: 2010-03-13, 21:51 [64l] ku spełnieniu wizji ;)
Witam
Postanowiłem Wam przedstawić moją standardową 60tkę w wersji "japońskiej"
Z założenia miało być iwagumi, które lekko przerosło, więc postanowiłem dołożyć kamieni i roślin tak by zagospodarować nieco dno zbiornika.
Akwarium - 60x30x36 OW
Filtr - Tetra EX 600
Światło - belka Hagen GLO 2x24W (Reef white + Plant glow) po małej modyfikacji
W planie jest grzałka przepływowa
Dodatkowo podczas czyszczenia glonów stosuje lampę UV 9W
Zalane 02.07.2009
Podmiana 20% raz w tygodniu
Parametrów dawno nie mierzyłem
kwoik
Pojemność:: 63 l+3l(puste)
Imię: Konrad Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Lut 2010 Posty: 109 Skąd: gdzieś na Ziemii
Wysłany: 2010-03-14, 14:23
ja cie nie moge!!!!ale przerybienie!!!
_________________ ulubione rybki-zawsze kiryski(spiżowe,lamparcie,pstre i panda)
Thierry Henry
Pojemność:: 160l
Imię: dawid Pomógł: 60 razy Wiek: 19 Dołączył: 01 Lut 2008 Posty: 1568 Skąd: Okocim
Wysłany: 2010-03-14, 15:38
kwoik napisał/a:
ja cie nie moge!!!!ale przerybienie!!!
W tej sytuacji będę bronił Sebastiana. Jedynie co pozbyłbym się Red Cherry i kilku otosków. Akwarium widziałem innych forach. Z białym tłem wygląda bardzo ładnie. Gratulacje.
_________________ I Still Haven't Found What I'm Looking For
Ja pozbywam się pand....Po prostu nie mają gdzie solidnie pogrzebać. RC zatrzymały się w rozrodzie, tzn. są młode, ale neonki, te najmniejsze, za pokarm uważają, więc liczebność jest regulowana. Otoski zostaną. Ryb w toni jest 25 więc tragedii nie ma, nie wpływa to źle na parametry wody, ryby o siebie się nie obijają. Jest dużo ale na granicy liczby max.
szalinski_2005
Pojemność:: 60 :(
Imię: Piotr Pomógł: 31 razy Wiek: 35 Dołączył: 06 Cze 2007 Posty: 733 Skąd: gorlice
Wysłany: 2010-03-14, 18:26
super wygląda gratulacje ale to się dotyczy tej "przerośniętej" aranżacji natomiast obecna jak dla mnie za bardzo namieszałeś z ilością gatunków
i jeszcze jedna uwaga jaką przykuł mój wzrok to szklane rurki wyczyść je bo wyglądają "nieapetycznie"
Ciągle toczę wojnę z aparatem. Chyba już coś mi wychodzi W akwarium bez zmian, kamolki prawie zrównoważyły kolor. Poważniejszych zmian już chyba nie będzie, chyba że macie jakieś sugestie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.