Witam wszystkich!
Przedstawiam wam moje pierwsze akwarium 250 litrowe, obecnie funkcjonuje dopiero 25dni, na razie brak czarnego tła, które będzie dodane.
Nawożenie kolumny wody: (zgodnie z zaleceniami ADY)
ADA Brighty K
ADA Step 1
ADA Green bacter
ADA Green gain
ADA ECA
ADA Phyton Git
Ferka Stemma
Ferka Rosetta
Rośliny:
Hemianthus micranthemoides
Rotala indica
Didiplis diandra
Rotala sp. green
Glossostigma
Limnophila aromatica
Microsorium pteropus - będzie za parę dni
Obsada:
40 x neon inessa
10 x Amano
6 x Kosiarka
Zbiornik bardzo ładnie sklejony sylikon nigdzie nie wystaje, krawędzie szlifowane i polerowane
Próbne zalanie
Ostatnio zmieniony przez Aadiross 2010-10-19, 19:32, w całości zmieniany 3 razy
"Mam na głowie tyle folii, że odbieram HBO" Sandra Bullock, "Miss Agent"
Tofifi [Usunięty]
Wysłany: 2010-07-17, 22:27
O proszę!
Szybko wystartowałeś ;D
Cieszę się, że moja praca "zostanie oprawiona w tak ładne wnętrze"
Masz rękę do DiY bo lampa wyszła bardzo ładnie grateczki, czekam na dalszy rozwój, oraz jakąś przycinkę dla mnie
Teraz tylko czekać aż tył wyrośnie rotala idica i grren i następnie je wyrównać w ładne kępy, rośliny już pokrywają całe akwarium do nawożenia doszło step1 i ECA.
[/list]
Śliczności po prostu. Nie ma tu za dużo roślin, ani nie za mało. Rzeczywiście gdy urośnie tył - ładnie wyeksponuje się przód. Z tego co mi się wydaje (geniuszem w gatunkach roślin nie jestem) To tył tworzą rotala green i indica. Spotykają się centralnie na środku. Czy planujesz pozostawić ścianę w tym miejscu, czy je oddzielisz? Tam z boku przy korzeniu jest Limnophila aromatica? Już się nie mogę doczekać aż podrośnie, bo to piękna roślina.
_________________ Nie tylko chłopaki lubią robaki
Tofifi [Usunięty]
Wysłany: 2010-08-06, 19:28
Bardzo ładnie, ale efekt końcowy na pewno wyjdzie ładniejszy...
Czekamy na kolejne foty
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.