Akwarium założyłem praktycznie bez żadnych kosztów wszystko oprocz filtra (30zł) wziołem ze starego akwa, a oswietlenie zrobilem sam ze starej lampki (swietlówka kompaktowa 11w 6500k)
Nad aranzacja wogole nie myslalem powsadzalem takie rosliny jakie mialem w 112
moze pozniej zmienie roslinki.
Pojemność:: 200l + 45l + 18,5l
Imię: Michał
Nazwisko: Polański Pomógł: 128 razy Wiek: 18 Dołączył: 14 Lut 2010 Posty: 1973 Skąd: Kraków - Swoszowice
Wysłany: 2010-07-29, 11:47
Hmmm, jakiś straszny nieład moim zdaniem tutaj jest
Ja bym polecił troszkę posegregować rośliny, np. te z lewej o zielonych liściach bardziej w 'kupę' i przed filtr, limnophila s. tak samo, ale na prawo. Heterka na środku, marsylię troszkę rozsadzić i byłoby świetnie
Ale jeszcze kilka spraw.
1. Termometr naklejany jest niemierny - warto zmienić.
2. Wydaje mi się, czy masz mało podłoża?
3. Jakie masz światło?
Całość bardzo ciekawie zrobiłeś (zabudowa, oświetlenie)
Małe "przemeblowanie" dorzucilem 2 nowe roslinki i białe tlo ze zwyklej kartki
A co do trawnika to jakis najmniejszy musialby być np. z glosi
bo eleocharis raczej odpada, ma ok 5 cm a w tym akwarium to za dużo.
A z mchu da sie jakos trawnik zrobic?
Dobra czas na aktualizacje, zrestarowałem baniak, a tak wyglądał tydzień po zalaniu.
Zasadziłem trawnik z przodu oraz wgłębke wg. podpowiedzi.Teraz tylko czekać aż się rozrośnie zielsko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.