Pojemność:: 200l + 45l + 18,5l
Imię: Michał
Nazwisko: Polański Pomógł: 128 razy Wiek: 18 Dołączył: 14 Lut 2010 Posty: 1973 Skąd: Kraków - Swoszowice
Wysłany: 2010-07-30, 10:14
Ahh, nie zauważyłem pytania odnośnie bacop - ja bym przesadził w nieco spokojniejsze miejsce
I jeszcze tak mi do głowy przyszło, może na tą skałkę suBwassertanga?
Oto parę zdjęć po przeprowadzce:
Jak myślicie, będzie ok, czy coś jeszcze zmienić?
[ Dodano: 2010-07-30, 22:49 ]
Oto moje oczko wodne
Filtr - Nazwy filtra nie pamiętam
Oświetlenie - Słoneczko
Grzałka - brak
Obsada
1x Karaś czerwony
ok. 4x Płotka/Okoń
Roślinność
Żabienica
Glony
Reszty nie pamiętam widoczne na zdjęciach
[ Dodano: 2010-07-31, 16:11 ]
Oto najnowsze fotki! Doszły:
Mech
Jakiś inny mech (bardzo malutki, ok 1cm-2cm)
Lawa
Czarne tło
Odeszło
Ok. 5 Ludwiga Arcurata
Ok. 3 Hygropolia Polisperma
Myślę że to już koniec tworzenia mojego akwarium, teraz czekam na rozrost i może jakieś zdjęcia dodam. Jeżeli coś mam zmienić to proszę napisać w postach! Otwarty na krytykę! Najbardziej przy tworzeniu akwarium pomogła mi Lermi, podłoże, rośliny i lawę mam od niej. Ja tylko to posadziłem Wszystkie rośliny to oczywiście przycinka, oprócz mchu który kupiła. Dzięki wielkie Lermi oraz wszystkim innym którzy krytykowali min. blue_betta.
IMG_0132[1].jpg Widok z góry
Plik ściągnięto 22 raz(y) 1,59 MB
IMG_0133[1].jpg Widok z bocznej ścianki
Plik ściągnięto 13 raz(y) 1,16 MB
IMG_0137[1].jpg Karaś czerwony. Bardzo przyjazna rybka, podpływa do ręki i nawet potrafi tam przesiadywać :)
Plik ściągnięto 14 raz(y) 1,25 MB
IMG_0140[1].jpg Ogólne zdjęcie zbiorniczka
Plik ściągnięto 14 raz(y) 2,47 MB
IMG_0149[1].jpg Ogólne zdjęcie zbiorniczka
Plik ściągnięto 19 raz(y) 1,15 MB
IMG_0151[1].jpg Na zdjęciu widoczna jest lawa i meszek :D
Nazwisko: Polański Pomógł: 128 razy Wiek: 18 Dołączył: 14 Lut 2010 Posty: 1973 Skąd: Kraków - Swoszowice
Wysłany: 2010-08-01, 18:47
Teraz jest naprawdę nieźle (nie wiem czy udałoby mi się tak wystartować baniak szczerze mówiąc - od razu tak ładnie ). Nic nie trzeba kombinować, poczekaj na rozrost roślin. Jeśli coś się nie przyjmie (a pfu!) zobacz sobie jeszcze na U.Gibba - bardzo ładna roślina i łatwa w utrzymaniu
Dzięki wielkie za wielką pochwałę! Nie spodziewałem się, że bez doświadczenia aż tak mi się uda. Niestety od przesadzenia zmarniały mi 4 Hygropolie No ale to nic, i tak dużo zieleni ale za niedługo z pierwszej przycinki coś skombinuję Za 2 tygodnie dojdą krewetki, bo za tydzień wyjeżdżam na tydzień i jak wrócę doprowadzę zbiorniczek do ładu i wpuszczę krewetki. Dzięki jeszcze raz.
Hmm, możesz się troszke zainspirować, i tak to akwarium bez żadnego planu rozstawiania robiłem Tak jakoś weszło i jest
[ Dodano: 2010-08-03, 10:04 ]
Mały update, Cabomby idą do światła Za chwilę przycinka A i taka informacja, wszystkie roślinki w moim akwarium są z przycinki! Oprócz mchu na lawie.
No i efekt super jak juz przytniesz, to możesz ją zagęszczać tam przed filtrem
_________________ "Wyobraź sobie, że jesteś tak mały, tak naprawdę maleńki, że możesz wejść do swojego akwarium, by z bliska obserwować i osobiście odczuć efekty własnej konstrukcji."
Wysłany: 2010-08-03, 13:29
Może vallisneria torta? Bardzo niska (jak na nurzańce ), piękna trawka Tylko w sklepie zoologicznym raczej jej nie dostaniesz, musiałbyś zobaczyć 'na necie'
Albo jakoś sprytnie 'przytłumic' strumien wody z filtra i zasadzić ludwigie rapens
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.