mateuszyo
Pojemność:: 112
Imię: Mateusz
Wysłany: 2010-08-26, 19:48 nowe 112l z roślinami
Witam. oto moje pierwsze akwarium 112 l z roślinami.roślinki są nowe mam nadzieje ze sie przyjma. oswietlenie akwarium to 2x18W. zastosowany nawóz do podłoża. co o tym sadzicie?? mam zamiar zrobic bimbrownie zeby dostarczyc im troche co2.
Troszkę za mało roślinek na start. Wyciągnij muszle bo zatwardzają Ci wodę. Dolej wody. W akwarium widze skalara mam nadzieję, ze cykl azotowy został zakończony ( akwarium dojrzewała przynajmniej 2 tygodnie).
Na CO2 trochę za słabe światło masz- tak mi sie wydaje.
mateuszyo
Wysłany: 2010-08-26, 19:58
chce dokupic wiecej roslinek ale narazie brak funduszy... przy tym oswietleniu bedzie cos z tego? podalem nawoz w postaci tabletek w akwarystycznym mowili ze nie zaszkodzi rybce
Zależy jakie to tabletki. Jak sie fundusze znajdą kup roślinki małowymagajace. Nurzańce, kryptokoryny, microsorium (ale go sie nie sadzi do podłoża), zabienice. Rogatki, moczarki na start przydatne.
Myślę, ze coś sie uchowa.
mateuszyo
Wysłany: 2010-08-26, 20:09
dzieki napewno dokupie:)
[ Dodano: 2010-08-26, 21:13 ]
czy podloze z takiego grubszego zwiru jest dobre dla roslin?
Na razie akwarium musi dojrzeć. Ale skalar w 112l i to już niestety błąd karygodny. Ta ryba potrzebuje co najmniej 200l. Radze oddać do zoologicznego lub zaufanemu akwaryście z odpowiednim zbiornikiem. Nie mówiąc już o tym, że wpuściłeś rybę za wcześnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.