Wysłany: 2010-08-28, 10:54 ok. 3 litry glonarium ^^
Witam!
Założyłem glonarium w pojemniku ok. 2-3l Jego celem jest oczywiście hodowla glonów jako pokarm dla krewetek jak i hodowanie ślimaków (błotniarek).
Jak zrobiłem? Wziąłem pojemnik 2-3l plastikowy, zasypałem dno wyparzonym żwirkiem akwarystycznym, wstawiłem skałę wulkaniczną (została mi jedna), wstawiłem skrytkę z doniczki którą sam wymyśliłem i wstawiłem glony z oczka wodnego, i pytanie czy one zaszkodzą krewetkom? I czy błotniarka która przetransportowała się z glonem może tam zostać? Oto zdjęcia pojemniczka
PS. Setny post
PICT0026.JPG Sorry za słabą jakość zdjęć, robiona starym aparatem ponieważ nowy pojechał na wakacje ;)
rahip
Imię: Adam Pomógł: 2 razy Wiek: 28 Dołączył: 21 Cze 2010 Posty: 31 Skąd: Pomorze
Wysłany: 2010-08-28, 16:55
Ślimak chyba musisz się pozbyć, bo to fabryka gnoju jeżeli dobrze pamiętam jak kiedyś miałem takiego lokatora to strasznie dużo brudził (odchody). Poczekaj niech jakiś fachowiec się wypowie jeszcze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.