Chcialbym wam przedstawic moje akwarium, narazie tylko wieksze.Wystrój nie jest powalający na kolana ale narazie starczy,oto i rzeczy znajdujące sie w akwa:
:arrow: -Tło strukturalne
:arrow: -grota z tworzywa
:arrow: -3 szt wiekszych kamieni
Zadnej rewelacji nie ma gdyż chciałem zeby rybki mialy duża przestrzeń do plywania choć nie jest ich duzo.
Oto obsada:
:arrow: -4x pielegnice sewerum (mam je od wielkosci "5 zł" a niedawno pierwsze skladanie ikry bylo :-D )
:arrow: -2x sumy synodontis
:arrow: -1x zbrojnik lamparci (około 40cm dlugosci)
:arrow: - aaa i jedna rybka ktora jest u mnie na przechowanie, czerwieniak dwuplamy czy jakos tak.
i mam pytanko czy tło jest ustawione do góry nogami czy mi się tylko wydaje przedstawia korzeń a może to coś innego
_________________ Pierwsze przykazanie akwarysty: Nie będziesz nigdy wierzył sprzedawcy z zoologa
Drugie przykazanie: Sprzedawca w zoologu dopiero zaczyna mówić prawdę,
jak skuma, ze sie znasz!
pozdrawiam
Pojemność:: 240l i 45l Pomógł: 6 razy Wiek: 23 Dołączył: 30 Maj 2007 Posty: 75 Skąd: Wieliszew
Wysłany: 2007-05-31, 11:05
Jak czyscilem akwa po ciezkiej chorobie to urządzilem je od nowa. I dzieki mojej bystrosci :lol: dopiero jak skonczylem zauwazylem ze tło jest do góry nogami a ze juz nie chcialem bardziej ryb stresować to zostawilem tak i w przyszłosci jak bede gruntownie czyscił ( czy inne okolicznosci mnie zmuszą) to ustawie je poprawnie.... :-D
A co do tego ze pusto to sie tez zgadzam ale moim zdaniem lepiej miec za malo niz za duzo A ja jak juz pojde do sklepu akwarystycznego to bym wszystko z tamtąd zabrał a nie zawsze trafia sie uczciwy sprzedawca ktory przemówi do rozsądku :-D
A co byście proponowali do takiej obsady??jestem otwarty na propozycje i moze troszke uzupełnie obsade mojego akwa:)
Pojemność:: 240l i 45l Pomógł: 6 razy Wiek: 23 Dołączył: 30 Maj 2007 Posty: 75 Skąd: Wieliszew
Wysłany: 2007-05-31, 17:57
No wlasnie...bardzo lubią.Na roslinki do tego akwa wydalem juz kupe kasy a moje pielegnice nie daja im zyć dluzej niz tydzien :-D dlatego nie ma roslinek(ale tak serio to bardzo zaluje bo uwielbiam roslinki).AAAA i dodam zeby nie było Moje rybeczki dostają rowniez pokarmy roslinne Wiec jak są te rybki to roslin nie bedzie niestety.
A jakie rybki proponowalibyscie do takiej obsady jak moja??jestem otwarty na propozycje i moze troszke uzupełnie obsade mojego akwa:)
Imię: Iwona Pomogła: 13 razy Wiek: 33 Dołączyła: 16 Maj 2007 Posty: 121 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-05-31, 18:17
Mikrozorium uskrzyglone ożywi zbiornik ,większość ryb unika tej roślinki . Twoje pielęgnice powinny trzymać się od niej z daleka
Crow
Pojemność:: ok 300l
Wiek: 27 Dołączył: 11 Maj 2007 Posty: 9 Skąd: Kędzierzyn - Koźle
Wysłany: 2007-05-31, 18:53
Witam. Bardzo fajne tło. Zastanawiałem sie kiedyś nad takowym ale.... na razie zostałem przy fototapecie (chyba z lenistwa). Bardzo ładny zbiornik, może tylko troszke za mało roślin, ale skoro rybki maja na nie apetyt. :lol:
_________________ Gdyby Mi Się Tak Chciało, Jak Mi Się Nie Chce
Pojemność:: 82l
Imię: mat
Nazwisko: mam :) Pomógł: 61 razy Wiek: 27 Dołączył: 11 Maj 2007 Posty: 1486 Skąd: Skarżysko Kamienna
Wysłany: 2007-05-31, 20:45
pusto troche, ale fajnie.
panuje porządek i ogulnie ok
na twoim miejscu dał bym jakiś spory, ciekawy korzeń, ale to twoje akwarium
a lamparcik najpiękniejszy :-D
Wysłany: 2007-06-01, 20:45
no dobra to zadam jeszcze raz pytanko i nadal wierze ze uzyskam odpowiedz
Jakie rybki jeszcze mogę dodać do tego skaldu co jest??
Mam w nim:
-4x pielegnice sewerum
-2x sumy synodontis
-1x zbrojnik lamparci
Naprawde zalezy mi na waszej pomocy bo nic mi do głowy nie przychodzi :mrgreen:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.