dzidziuch
Pojemność:: 72L
Wysłany: 2007-08-03, 14:15
a w czym przeszkadza gruby zwir?? a grzalka jest w dobrym miejscu bo rozbija strumien wody z filtra i przynajmniej nie napiera tak na roslinke a co do ilosci roslin to poczekam az sie moze same rozrosnal i za akies pol roku zrobie jakies drobne zmiany
Pojemność:: 80l - w trakcie rozwoju
Imię: Piotr Pomógł: 123 razy Wiek: 24 Dołączył: 27 Cze 2007 Posty: 2072 Skąd: Rciąż/Wawa
Wysłany: 2007-08-03, 17:34
gruby żwir jest kiepski dla roślin i nie pasuje do tego zbiornika (proporcje)... Grzałka psuje totalnie widok, jeśli przeszkadza Ci woda z filtra to skieruj wylot na ściankę
_________________ Życie ma cierpki smak, ale ja lubię wytrawne drinki...
dzidziuch
Pojemność:: 72L
Wysłany: 2007-08-04, 22:32
a własnie mam tam taka "trawke" po lewej stronie troche ja widac... wie ktos moze jak ona sie nzaywa i jak sie nia zajmowac bo tak trosze mi konce zolkna jej.. :-(
_________________ Dzidziuch
koki Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Lut 2007 Posty: 65 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2007-08-05, 12:06
Mnie ogolnie podoba sie akwa.
_________________ Witam Gość
Slanter
Imię: Grzegorz Pomógł: 79 razy Wiek: 42 Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 971 Skąd: Phoenix, AZ
Wysłany: 2007-08-05, 12:37
dzidziuch napisał/a:
a własnie mam tam taka "trawke" po lewej stronie troche ja widac... wie ktos moze jak ona sie nzaywa i jak sie nia zajmowac bo tak trosze mi konce zolkna jej.. :-(
Trudno powiedzieć co to jest ta trawka skoro siedzi tam przysłonięta tym korzeniem :-/ Wyglada na Echinodorus tenellus ale trudno powiedziec. Nie podoba mi się ten korzeń ani ten kokos. Proporcje oraz dobór dekoracji nie współgraja co powoduje, że sceneria wygląda sztucznie. Potrzebnych jest kilka poprawek. (Wszystko oczywiscie moim skromnym zdaniem z którym zupełnie nie trzeba się liczyć).
Pomógł: 4 razy Wiek: 17 Dołączył: 16 Lip 2007 Posty: 34 Skąd: Szwajcaria; St Aubin
Wysłany: 2007-08-05, 13:42
Ja tez bym zmienil zwirek na drobniejszy, za malo roslin, ale racja, trzeba poczekac az sie rozmnaza.
_________________ Jak pomoglem i jak to Ci pomoglo, to kliknij, ze pomoglem
-----------------------------------------------------------
Mam nadzieje na 80l...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.