marczello
Pojemność:: 400L
Imię: Marcin
Wysłany: 2007-08-06, 22:28 Moje 400L z pyszczakami z tłem struk. własnej roboty!!!
Witam
Prezentuje moje małe królestwo.
Jest to akwa 400L, z 35 sztukami pyszczaków.Oprócz nich mam dwie księżniczki z burundi. Jak to z pyszczakami - muszą mieć jamy - najlepiej do tego nadawają się kamienie kupione ze sklepów dla ogrodów, mają tam tego na tony . Ja kupiłem ich ok 50kg. Oprócz tego, mam ławę, która zachodzi na czerwono. Jedną roślinkę, która jeszcze nie została zjedzona (sorry, ale nazwy jej nie pamiętam) i jedną sztuczną (troche mi ona wadzi - bo jest sztuczna - ale przy pyszczakach nie ma zbytnio w czym wybierać). Potężny filtr wewnętrzny - aczkolwiek żałuję, że dałem się sprzedawcy namówić na taki filtr, a nie na zew. Zapraszam do zapoznania się z tłem strukturalnym własnej TANIEJ produkcji.
Dwa arkusze styropianu 10cm, przypalanego płomieniem z butli do lutowania rurem CO i pomalowany sprayem samochodowym akrylowym - moim zdaniem - efekt rewelacyjny! Teraz całość porasta mchem i robi nie na całkowicie naturalne - całość kosztowałą mnie ok 30pln a nie 300pln i jeszcze nie tak ładne jak to. Oświelenie mocne stanowi 8 diód świecące na niebiesko - efekt murowany - jak na akwarium położcie szybę to na suficie pokoju jest tanieć swiateł - co bardzo uspokaja nasze 1,5 roczne dziecko.
pzdr.
marczello
Wysłany: 2007-08-07, 06:33
Tło jest wewnątrz. Miałem więcej grot - ale baniak tracił swój urok. Przez pierwsze trzy m-c przerzucałem stale kamienia i tak (moim zdaniem) jest najładniej , ale każdy może poukładać kamienie inaczej.
pzdr.
Zwykle do pyszczaków nie daje sie roślin bo je zjadają
marczello
Wysłany: 2007-08-07, 15:43
Wiecej gród nie chciałem - miałem już i nie podobało mi się. Roślinek też więcej nie można dać - bo pyszczaki zaraz je zjedzą - dlatego czekam aż w akwa zrobi się mech (powoli powstaje). Co do tła - kupiłem specjalny spraj samochodowy,który nie wchodzi w kontakt z wodą. Jest już pół roku i żadna rybka nie padła, PH 7,5 i pozostałe odczyny równie ok.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.