niestety popieram poprzednika
ale za tą wodę odpowiada jak widać na zdjęciu Aqua-Szut Mini, który jest do mniejszych akwariów, a tobie polecam kupić Aqua-Szut Turbo 550 nie jest strasznie drogi a naprawdę świetny, bo kiedyś go miałem w 60l
Podajesz roślinkom CO2?
Jeśli nie to polecam zacząć i powiedz jakie masz oświetlenie
Pojemność:: 240
Imię: Daniel Pomógł: 52 razy Wiek: 22 Dołączył: 21 Gru 2006 Posty: 1393 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2007-08-17, 10:48
cabomba oczywiscie powinna sie rozrosnac, ale jezeli chodzi o pozostale roslinki to sadze, ze nie urosna. Nie napisales nawet o oswietleniu, ani nawozeniu. Przyjmuje wiec, ze masz 0,3W/l i nie nawozisz.
_________________ Niektórym od władzy odbija... cóż poradzić.
Pojemność:: 80l - w trakcie rozwoju
Imię: Piotr Pomógł: 123 razy Wiek: 24 Dołączył: 27 Cze 2007 Posty: 2072 Skąd: Rciąż/Wawa
Wysłany: 2007-08-17, 12:33
D4ni3l napisał/a:
Nie napisales nawet o oswietleniu, ani nawozeniu
Blitz napisał/a:
Oświetlenie 18W (wiem że bardzo słabe ale roślinki rosną )
ale fakt, ze warto by było w pierwszym poście napisać... Zedytuj to najlepiej.
CO do akwarium... Może to moje odczucie subiektywne, ale ta woda(chyba mętna) i układ kamieni i roślin sprawia wrażenie jakby było zaniedbane straszne... Nie chodzi o to, ze o to nie dbasz, ale o ogólne wrażenie...
[ Dodano: 2007-08-17, 13:35 ]
aha, i uzupełnij poziom wody, lub zamaskuj górę zbiornika
_________________ Życie ma cierpki smak, ale ja lubię wytrawne drinki...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.