Witam, to jest moje drugie akwarium, wczesniejsze mialo 30L
Wymiary: 80/35/40 (dł/szer/wys)
Oświetlenie:[2x16W] 10-14h
Podłoże: żwirek ( zwykły żwir)
Nawożenie: na razie brak
Parametry wody: nie znam
Ogrzewanie: AQUAEL Comfort Zone 150W
Temperatura wody: 26*C
Filtracja: AQUAEL Fan-2 Filter plus
FLORA:
Cacomba
Limnophillia sessiliflora
Lilaeopsis brasilensis
Hygrophilia corymbosa
są jeszcze dwie duże tylko nie wiem co to za rośliny (zgubilem karteczki) mysle ze to jakis rodzaj kryptokoryny, jak rozpoznacie nazwe to dajcie znac
Obsada:
No i właśnie tu mi doradzcie jakie ryby wpakować, do wyboru są:
skalary
danio pręgowane
gupiki
mieczyki montezumy
molinezje (black molly)
neonki innesa
brzanki sumatrzańskie
kiryski pstre (i takie żółtawe tylko zapomiałem nazwy )
gloniojady
Oto aqa:
jak zarosna cabomby i limofilia to zaslonie grzalke.
Pojemność:: 54 + 240
Imię: Piotr Pomógł: 214 razy Wiek: 29 Dołączył: 07 Sie 2007 Posty: 3412 Skąd: Mielec
Wysłany: 2007-08-17, 18:16
Co do roślinek to wydaje mi sie ze to po prawej to zabienica (albo ozyrysa <Echinodorus osiris> albo wielkolistna <Echinodorus macrophyllus>, jak wypuszcza male czerwone listki to ozyrysa, a jak nie to wielkolistna)
natomiast to duze z tylu to jakis rodzaj zwartki (cryptocryne aponogetifolia) ale nie jestem pewny bo słabo widac
co do akwa bardzo mi sie podoba i jakby bylo moje to bym w nim trzymał parke pielegnic zebr
Ładne akwarium Tylko zakryj grzałkę według mnie kabomba się do kamuflażu nie nadaje... Co do obsady to wiemichal podał Ci już link, mam nadzieje że znajdziesz tam coś dla siebie. Pozdrawiam.
Akwarium bardzo mi sie podoba. Tylko masz chyba troche słabe oświetlenie. Gdybyś miał mocniejsze to mógłbyś zrobić trawniczek z Glossostigmy elatinoides. Proponuje też więce roślin drobno listnych np. Hemiantusa. Jakiej granulacji masz żwir?
Pojemność:: 10 / 25 / niedługo i 70l.
Imię: Magda Pomogła: 1 raz Dołączyła: 16 Sie 2007 Posty: 66 Skąd: z Gdańska
Wysłany: 2007-08-17, 21:34
A mi sie wszystko podoba nie lubię jak jest za dużo zielska - ale bym dorzuciła jakieś fajne suszone (specjalnie spreparowane) liście i może jakieś szyszki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.