Forum Akwarystyczne Strona Główna
 FAQ   Wyszukiwarka   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Statystyki    Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Wstawianie zdjęć !
Autor Wiadomość
skillya 

Pojemność:: 63 litry
Imię: Kaja
Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2008-07-17, 16:30   

cmepro napisał/a:
Widziałaś jak wyglądają zdjęcia wklejone tu na serwer i co się dzieje z nimi jak je powiększasz i zmniejszasz? Ja takich zdjęć nawet nie otwieram. Ale każdy robi jak mu wygodniej.
Wiem, jak wyglądają. Tylko miniatury mają dziwne kolory, po kliknięciu jest ok. Ale mimo wszystko wolę kliknąć w coś, czego mam ogólny zarys, niż w coś, gdzie mam tylko link w postaci tekstu.

Mi jest wygodniej właśnie w ten sposób, ponieważ w większości przypadków na innych serwerach muszę specjalnie JavaScript odblokować -- tutaj mniej machania myszką i klikania :> A już najbardziej mnie drażni, jak z linka tekstowego przechodzę do miniatury i muszę jeszcze kliknąć ponownie, żeby całe zdjęcie zobaczyć. Tak, jestem informatykiem i jestem leniwa XD

SuperCool napisał/a:
skillya, :) zapewne chodzi o te pierwsze ... tematy
Oj, akurat nie miałam Ciebie i Twoich ewentualnych błędów na myśli. To było raczej tak ogólnie. Wybacz.

cmepro napisał/a:
Wystarczy przeglądarka MF i masz słownik w niej... Oboje z takiej korzystacie.
Sprawdzanie pisowni w Firefoksie można wyłączyć, można ustawić inny język itede itepe. Poza tym przeglądarka mniej rzeczy wyłapie i prawda jest taka, że mało osób na to zwraca uwagę. Poza tym dodatkowa korekta jeszcze nikomu nie zaszkodziła [; A swoją drogą jak chce się napisać długi tekst, to przyjemniej się pracuje, gdy jest więcej miejsca do dyspozycji i można pisać np. swoją ulubioną czcionką.

cmepro 

Pojemność:: [20L] Green Tank [12L] prace trwają
Imię: Paweł
Wysłany: 2008-07-17, 16:53   

Jeszcze się taki nie urodził, żeby wszystkim dogodził.

skillya 

Pojemność:: 63 litry
Imię: Kaja
Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2008-07-17, 16:59   

cmepro napisał/a:
Jeszcze się taki nie urodził, żeby wszystkim dogodził.
Wiem, wiem. Ale jestem Polką, więc narzekanie mam we krwi [;

Dobra, kończmy OT i poczekajmy na komentarze ze strony administracji. Na wypowiedzi moderatorów wolę nie czekać, bo pewnie się zeźlą za odświeżanie, aczkolwiek może zwrócą mimo wszystko uwagę na to, że ten temat jest dość istotny -- muszę się z Tobą zgodzić, iż miniatury wyglądają ohydnie.. i nie wszyscy użytkownicy zdają sobie sprawę, że trzeba kliknąć, żeby coś ładniejszego zobaczyć.

BTW jeśli nie chcesz tutaj podać, to poślij mi na PW, jeśli możesz, linka do tego serwisu, albo chociaż powiedz, czy to jest jakiś ogólny serwis typu "składnica foto" czy coś prywatnego, bo ja ciekawska też jestem :>

cmepro 

Pojemność:: [20L] Green Tank [12L] prace trwają
Imię: Paweł
Wysłany: 2008-07-17, 20:30   

www.photobucket.com <<-- polecam, fajny serwerek do wrzucania zdjęć, wg mnie lepszy od powszechnie używanego, dlaczego? nie wyskakują reklamy, nie ma zbędnych opisów i całej tej zbędnej otoczki, szybki, wygodny, darmowy, uniwersalny, posiada wbudowany edytor zdjęć.

Undeliar 
Zgłębiczart

Pojemność:: 60L
Imię: Michał
Wysłany: 2008-10-02, 23:11   

Nie wiem co robię źle, ale mimo iż wklejam zdjęcia tak jak opisano w pierwszym poście to nie wyświetlają mi się.

Pierwszego posta w moim temacie wyedytował "lolek" i wszystko śmiga, a gdy sam robię to samo nic nie działa.

Odpowiedz do tematu