Pojemność:: 240
Imię: Daniel Pomógł: 52 razy Wiek: 22 Dołączył: 21 Gru 2006 Posty: 1393 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2007-10-02, 12:16 Wstawianie zdjęć !
Bardzo proszę o nie wklejanie linków do zdjęć (np. z fotosik.pl).
Jest to bardzo często przez was robione, a by zobaczyć zdjęcie, należy kliknąć w link co nie sprawia przyjemności w przeglądaniu galerii.
Proszę więc o korzystanie z przycisku oznaczonym "Img" i podanie adresu do obrazka, lub proszę wpisywać:
Jeżeli posiadasz zdjęcie w portalu fotosik.pl, lub na jakiejkolwiek innej stronie, kliknij prawym przyciskiem myszki na zdjęcie, następnie kliknij w właściwości. Następnie zaznacz adres URL obrazka, skopiuj go i wklej w miejsce podkreślone i oznaczone na czerwono wyżej.
Dziękuję!
Pozdrawiam!
_________________ Niektórym od władzy odbija... cóż poradzić.
Pojemność:: 240
Imię: Daniel Pomógł: 52 razy Wiek: 22 Dołączył: 21 Gru 2006 Posty: 1393 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2007-10-25, 20:02
croc napisał/a:
czy wstawiając zdjęcia nie mogę po prostu wkleić go wpisując nazwę pliku w poz "załacznik"?
Możesz. Bardzo dobra droga na skróty Jednakże wtedy (z niewiadomych mi przyczyn) miniaturki zdjęć są czarno białe, lub czarne, ale jak się powiększy to jest ok.
_________________ Niektórym od władzy odbija... cóż poradzić.
Pojemność:: [20L] Green Tank [12L] prace trwają
Imię: Paweł Pomógł: 9 razy Dołączył: 19 Kwi 2008 Posty: 330 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-07-17, 15:23
Do Admina/Moda... czy byłoby czymś niestosownym jakbym zaproponował fajny serwerek do wrzucania zdjęć i przy okazji opisał jak się rejestruje, jak się wrzuca zdjęcia itp. Myślę że wielu osobom by się spodobał a jest wg mnie lepszy od popularnego (...) bo nie ma reklam i nie ma obawy pomylenia adresu zdjęcia. Czekam na odpowiedz tu albo PW.
I bardzo dobrze, bo przy okazji masz większą pewność, że nie będzie ortów [;
Cytat:
i kiedy już skopiuje tekst na forum to po zatwierdzeniu sa normalnie linki
A tu się nie zgodzę -- w temacie, gdzie prezentujesz swoje akwarium, pierwszych kilka linków jest nieklikalnych.
cmepro napisał/a:
czy byłoby czymś niestosownym jakbym zaproponował fajny serwerek do wrzucania zdjęć
Ale po co? Skoro tutaj, bezpośrednio na forum możesz wrzucić zdjęcie, które się przeskaluje i otwiera się bez problemu. Poza tym rejestrowanie się tylko po to, aby dodać zdjęcie jest niewygodne i według mnie to strata czasu. A swoją drogą to jest mnóstwo serwisów o takich możliwościach..
Pojemność:: [20L] Green Tank [12L] prace trwają
Imię: Paweł Pomógł: 9 razy Dołączył: 19 Kwi 2008 Posty: 330 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-07-17, 16:04
Widziałaś jak wyglądają zdjęcia wklejone tu na serwer i co się dzieje z nimi jak je powiększasz i zmniejszasz? Ja takich zdjęć nawet nie otwieram. Ale każdy robi jak mu wygodniej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.