Pojemność:: 82l
Imię: mat
Nazwisko: mam :) Pomógł: 61 razy Wiek: 27 Dołączył: 11 Maj 2007 Posty: 1486 Skąd: Skarżysko Kamienna
Wysłany: 2008-04-03, 13:30
Uaktualnienie 03.04.2008 (13 dzień)
doszły korzenie i wgłębka na kamieniu, odeszły rośliny: hydrofilia i żabienica
jutro wpuszczam pierwszych mieszkańców: otoski, kiryski i bocje na tydzień.
kiedy oddam bocje wpuszczam pozostałych mieszkańców: krewetki i neonki
Nazwisko: mam :) Pomógł: 61 razy Wiek: 27 Dołączył: 11 Maj 2007 Posty: 1486 Skąd: Skarżysko Kamienna
Wysłany: 2008-04-03, 14:25
zauwarzyłem że wiekszość ludzi zwarca wiekszą uwage na moja tapete niż na akwarium :-P
masz racie, ciemnawo troche jest, oswietlenie to 2x21W żaróweki energooszczedne.
jeszcze nie mam środkow na świetluwki, bo chce odrazu porywe zrobić
narazie musi być jak jest
[ Dodano: 2008-04-04, 16:59 ]
kolejne uaktualnienie
dziś wpuściłem pierwszych mieszkańców: dwa kiryski weloniaste (bedzie jeszcze 4), 6 otosków (moze dokupie 4) i bidul zbrojek niebieski ( ma ok 2.5cm, jak podrosnie do ok 8 cm to go wydam)
dałem jeszcze tło z czarnego kartonu i pracuje nad bibrownią, narazie slikon na złączeniach schnie, ale jeszcze dziś wieczorem ja uruchomie
[ Dodano: 2008-04-22, 17:54 ]
uaktualnienie
doszedł wywłucznik, dokupiłem kilka neonkow (nie wiem dokladnie ile ich jest, ale ok 10, docelowo 20), no i co najwarzniejsze dodałem drugi filtr z torfem, jeszcze nie widać efektów poniewarz został uruchomiony ok 15 min przed zrobieiem zdjęć.
niestety nie mam co2, bimbrownia jest nieszczelna i nie moge jej uszczelnić, musze poprostu zrobić nową z mniejszych butelek.
pozatym bez istotnych zmnian, na oświetlenie jeszcze będze musiał poczekać, niestety :-|
ściana jest niebieska akwa roche puste jakość zdjęć...fatalna ale jak by tak posadzić gęsto wywłóczniki i limphonile tam po boku i tak przycinać żeby opadało stopniowo do środka to mogło by być ciekawie
Wysłany: 2008-04-23, 08:22
oświetlenie nie jest aż tak tragiczne bo mam 42W na 80l, w rzeczywistości jest jaśniej niż na zdjeciach ale niestety nie posiadam aparatu żeby zrobić lepsze zdjęcia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.