Tamcia
Imię: Ewelina Pomogła: 7 razy Wiek: 30 Dołączyła: 07 Mar 2008 Posty: 393 Skąd: woj,pomorskie
Wysłany: 2008-11-16, 19:53
Akwarium nie wygląda na 80litrów,ale wystrój ogólnie podoba mi się.Dołączam do wypowiedzi Slantera,czerwone neonki wygladają jakoś dziwnie.Bardzo fajnie wyszła na pierwszej fotce krewetka tuż nad grzałką Nurzaniec ładnie sie rozrasta(skądś to znam -stale to trzeba kontrolować),a ta zielona kulka to gałęzatka.Tak trzymać
Pojemność:: 82l
Imię: mat
Nazwisko: mam :) Pomógł: 61 razy Wiek: 27 Dołączył: 11 Maj 2007 Posty: 1486 Skąd: Skarżysko Kamienna
Wysłany: 2008-11-16, 20:53
dziękuje za opinie
jednak jeśli chodzi o czerwone neony to właśnie w ich kierunku chce iść ponieważ "ożywiają" zbiornik który w rzeczywistości jest widniejszy niz na zdjęciach, nawet rośliny sa jaśniejsze. myślałem nawet o czerwonych roślinach ale chyba jednak na myśleniu sie zakończy
planuje tez na zmianę podłoża na ciemne i mam z tym problem ponieważ nie wiem co wybrać, bazalt odpada z powodu ostrych krawędzi a na ADA czy podobne mnie nie bardzo stać, co polecacie?
Pojemność:: średnia
Imię: Bohdan
Nazwisko: Jazda Polska PL Pomógł: 54 razy Wiek: 40 Dołączył: 21 Maj 2008 Posty: 983 Skąd: z PIS-uuu
Wysłany: 2008-11-16, 22:54
oglądałem ostatnio żwirek bazaltowy i nie ma ostrych brzegów (ma gładkie). Natomiast grys bazaltowy to i owszem ładnie tnie skóre....
Akwa w moim klimacie ale ja też odpuściłbym czerwonego i zamiast niego do towarzystwa bystrzykowi czarnemu dobrałbym razborę klinową czarną..
Nazwisko: mam :) Pomógł: 61 razy Wiek: 27 Dołączył: 11 Maj 2007 Posty: 1486 Skąd: Skarżysko Kamienna
Wysłany: 2008-11-22, 10:56
bardzo dziękuje za opinie
zbiornik cały czas sie rozwija, postaram sie dorzucić jeszcze kilka fotek za jakiś czas
[ Dodano: 2008-12-21, 21:30 ]
Aktualne zdjęcia
Żadnych konkretnych zmian w aranżacji i obsadzie oprócz śmierci jednej z krewetek atya gabonensis i stałemu przyrostowi populacji babaulti
[ Dodano: 2009-02-10, 10:41 ]
Zmiany Zmiany Zmiany
(miejmy nadzieje ze na lepsze)
Wczoraj zrobiłem małe przemeblowanie (było ostro ), doszło kilka nowych korzeni, jeden rodzaj roślin oraz zniknęły inwazyjne trawy.
Obsada bez zmian, z wyjątkiem śmierci ostatniej ataya glabesis oraz jednego neonka czerwonego.
Mały filtr jest jako pomocniczy i niedługo zostanie przeniesiony w inne, mniej widoczne miejsce.
I standardowo, fotki robione telefonem wiec jakość pozostawia wiele do życzenia. Na normalne zdjęcia trzeba jeszcze trochę poczekać
Wysłany: 2009-02-10, 16:18
tak dla pewnosci jeszcze raz powtórze post bo sie wymieszał z poprzednim
Zmiany Zmiany Zmiany
(miejmy nadzieje ze na lepsze)
Wczoraj zrobiłem małe przemeblowanie (było ostro ), doszło kilka nowych korzeni, jeden rodzaj roślin oraz zniknęły inwazyjne trawy.
Obsada bez zmian, z wyjątkiem śmierci ostatniej ataya glabesis oraz jednego neonka czerwonego.
Mały filtr jest jako pomocniczy i niedługo zostanie przeniesiony w inne, mniej widoczne miejsce.
I standardowo, fotki robione telefonem wiec jakość pozostawia wiele do życzenia. Na normalne zdjęcia trzeba jeszcze trochę poczekać
Tamcia, nurzaniec jest na śmietniku
mech to głównie x-moss wymieszany z innymi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.