Jak na pierwsze akwarium, jest naprawdę nieźle Co bym zmieniła, to żabienicę posadziła po lewej za małymi korzeniami, a obok niej w kierunku środkowego tyłu moczarki. Duży korzeń jest super, nie podoba mi się jedynie ta konstrukcja z małych korzeni, trochę nienaturalna, wygląda jak patyki ułożone na ognisko Może fajniej wyglądałyby rozrzucone, ostrymi końcami do góry
Pojemność:: 240L
Imię: Robert Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 05 Maj 2008 Posty: 143 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-07-31, 08:50
Jeszcze raz dzięki Dzidek za cierpliwość, czas i porady
Szczerze to od początku nie wiedziałem za bardzo jak ustawić te korzenie po lewej, i ustawiłem tak jak widać - ale sam nie byłem i nie jestem z tego zadowolony.
Żabieniczki raczej nie będę przestawiał, gdyż ona wizualnie najbardziej właśnie mi tam odpowiada. Mam w planach znaleźć jeszcze jakieś korzenie ale w formie rozgałęzionej i coś stworzyć po lewej stronie w miejscu tej budowli która tam stoi z tych korzeni.
Coś pokombinuje i zaktualizuje foty za parę dni
Jeśli ktoś jeszcze chciałby wyrazić swoją opinię to zapraszam.
Mam w planach znaleźć jeszcze jakieś korzenie ale w formie rozgałęzionej i coś stworzyć po lewej stronie w miejscu tej budowli która tam stoi z tych korzeni.
Coś pokombinuje i zaktualizuje foty za parę dni
Te małe korzenie, które już masz są bardzo ciekawe i z nich można stworzyć coś fajnego, bez potrzeby dokupowania nowych
Czekamy na fotki po zmianach
_________________ Nic bardziej nie tamuje postępu wiedzy niż zła książka sławnego autora
piotrK
Pojemność:: 4x70, 1x30
Imię: Piotr Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Wrz 2007 Posty: 19 Skąd: Somewhere in Silesia
Wysłany: 2008-07-31, 12:50
Wrzuć liście dębu. Dno jest za puste. Ale ogólnie bardzo ładne akwa.
Imię: Robert Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 05 Maj 2008 Posty: 143 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-07-31, 13:07
piotrK napisał/a:
Dno jest za puste.
Też mam takie samo wrażenie
Dzisiaj do lasu po liście dębu i zobaczę co z tego będzie.
[ Dodano: 2008-08-08, 14:04 ]
Aktualizacja :
Jakość fotek nadal mierna ale nic lepszego na tą chwilę nie jestem w stanie zrobić.
Zmiany:
Dołożyłem kulek gliniano torfowych, wpuściłem (na fotkach neonki czerwone + kiryski + zbrojniki) później dodałem jeszcze 10 bystrzyków czerwonych i 10 otosków - lecz fotek jeszcze nie robiłem.
Obecnie jestem na etapie preparowania korzenia namorzynowego, lekkiej korekty ustawienia roślin (chce je poprzesuwać) - wtedy postaram się zorganizować lepszy aparat fotograficzny.
Pozdrawiam.
Jeszcze jedno - liście dębu zasuszone już czekają na wrzucenie - ale chciałem najpierw korzeń namorzynowy umieścić- potem liście.
witam, akwarium bardzo mi się podoba, powiedz mi jaki to piasek? Jest śliczny, też bym chciała zeby u mnie był taki bialutki, czy da się go utrzymać w takim stanie?
Korzeń też bardzo ładny, ogólnie widzę duży ład i porządek, przydałoby się jeszcze trochę roślin, dobrze ze uzupełniłeś poziom wody. No i jeśli to ma być SA to trzeba by jednak troche "nabałaganić w tym akwa, dorzucić tych liści, korzonków, zrobić po prostu "czarne wody", tam nie jest tak przejrzyście i nie ma takiego ładu jak u ciebie w tym momencie w akwarium. Wyglądałoby to bardzo ciekawie, mroczno...
Wysłany: 2008-08-10, 11:57
Thierry Henry napisał/a:
Akwarium w miarę ładne. Ja bym kupił więcej moczarki i posadził ją za tym korzeniem z prawej strony. Może jakiś nurzaniec na tył?
Chciałem jak najbardziej odwzorować Amerykę PD. Tam jednak ilość roślin jest znikoma - czy jak dodam coś jeszcze to nie będzie nieco za dużo? Myślałem żeby jeszcze troszkę korzeni - no i liście w tym tyg.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.