Akwarium i aranżacja bardzo ładna, ale jak zawsze muszę się doczepić ... a więc :
Lukiki napisał/a:
4xDiamond,2xBlue Cover
4 x Diamond? Czemu te Twoje Diamondy mają pasy i wzory identyczne do tych, które posiadają Turkusy? Widać, że są to młode ryby, ale na pewno nie odmiany Diamond ... Widać to na ostatniej fotce jaką wstawiłeś ...
I małe pytanko - jakim sposobem utrzymujesz mchy przy takiej temperaturze? Bo chyba masz przy paletkach temperaturę 28'C lub wyższą?
Pojemność:: 270, 43
Imię: Marcin Pomógł: 307 razy Wiek: 31 Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 4291 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-09-07, 21:30
Lukiki napisał/a:
Karmione są przedewszystkim sercem indyczym i ochotką.
Wiesz, ze to świetny nawóz dla roślin?
Dostarczasz w ten sposób dużo fosforu, który to tak bardzo lubią mchy i .....krasnorosty, ale przez to tło piękne.
_________________ Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie udzielam porad na priv oraz mail! Masz problem? Pisz na forum
Odmian paletek jest od groma i każdy ma prawo sie w tym pogubić.
W tym przypadku dokładnie jest to diamond turquoise i dorosłe rybcie też mają pasy.
Są to paletki z hodowli w Częstochowie,więc nie ma tu mowy o innej odmianie niż napisałem.
Co do mchów sprawa ma sie tak,że fotosynteza robi swoje.
U mnie w zbiorniku przeważnie jest 31 stopni.
Przy słabszym oświetleniu przy tej temperaturze mchy by sie nie utrzymały.
Stopniowo będą dochodziły rosliny więc sądze,że 80% tylnej szyby przysłonią,a nie mam ochoty naprawde tego skrobać po to by znów zarosło
[ Dodano: 2008-09-19, 17:57 ]
Wczoraj doszedł kolejny Narrow i Heterka jeszcze jest mała jestem ciekaw czy u mnie sie przyjmie,ale jeszcze was nie poczęstuje fotkami
Dowiedzieć sie chce od was czym nalepiej nawozić czerwone rośliny by nie traciły koloru
Pojemność:: 270, 43
Imię: Marcin Pomógł: 307 razy Wiek: 31 Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 4291 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-09-19, 19:40
Lukiki napisał/a:
Heterka jeszcze jest mała jestem ciekaw czy u mnie sie przyjmie
Przyjmie sie. Ta roślina bardzo lubi fosfor, a u Ciebie jego pod dostatkiem.
Lukiki napisał/a:
Dowiedzieć sie chce od was czym nalepiej nawozić czerwone rośliny by nie traciły koloru
Tak serio to braki macro (azotu) najlepiej wybarwiają te rośliny.
Wielu sie z tym nie zgodzi, ale tak jest u mnie.
Dobre oświetlenie (świetlówki z przewaga światła czerwonego) też robi swoje.
_________________ Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie udzielam porad na priv oraz mail! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.