No glon,glon.
Powiedzcie jak go usunąć z tej przedniej szyby,bo ja szoruje i nic,twardy jak skała.
Ten z tyłu sam odpada płatami,albo ślimaki tak nim sie zajęły
Niestety Heterka raczej sie nie przyjmie,kruszeje w łodygach i odpada,więc prawdopodobnie cały tylny plan obsadzony będzie tą samą Ludwigią co już jest z prawej strony.
Zauważyłem też śladowe ilości krasnorostów,co dziwne bo już je kiedyś miałem i nie myślałem że pojawią sie znowu.
Więc od tygodnia przestałem nawozić,skróciłem czas oświetlenia o 2 godziny i robie co 3 dniowe podmiany w wysokości 10%.
Przy pierwszej podmianie dolałem 400ml zielonej herbaty.
Zobacze czy te czynności coś pomogą,a może macie lepsze jakieś rady
[ Dodano: 2008-10-16, 19:23 ]
Jeden z czterech nowej obsady.
Podłoże to zwykły bazalt.
Ja im dziękuje za taki taniec,bo potrafią czasami takie flamenco odstawić,że akwa przypomina torfowisko.
Do zbiornika wdarła sie nowa część dekoracyjna,ale nie bede jej jeszcze przedstawiał w całości,tylko tak troszeczke,a może ktoś będzie miał sprawne oko i powie o jakiej dekoracji mowa?
Matthew
Pojemność:: 300 L i 30 L
Imię: Maciek
Nazwisko: Kaznowski Pomógł: 14 razy Dołączył: 02 Lis 2007 Posty: 459 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-11-01, 17:28
bardzo ładne 10/10
brocom1
Pojemność:: 72
Imię: Grzegorz Pomógł: 6 razy Wiek: 20 Dołączył: 29 Paź 2008 Posty: 151 Skąd: Cewice
Wysłany: 2008-11-01, 18:34
ocena akwarium 10/10... ja nie mam talentu zeby moj baniaczek 100 tak zrobic... tylko mysle ze paletki powinny byc w akwarium same, a w szczegolnosci tak malym jak na tyle paletek. Ale ogolnie jestes zdolnym czlowiekiem:)
Pozdrawiam.
Pojemność:: 270, 43
Imię: Marcin Pomógł: 307 razy Wiek: 31 Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 4291 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-11-01, 19:02
brocom1 napisał/a:
tylko mysle ze paletki powinny byc w akwarium same, a w szczegolnosci tak malym jak na tyle paletek.
Zaprzeczasz sam sobie.
Piszesz, ze nie powinny być same (co jest absurdem) i dodajesz, ze na taki baniak i tak jest ich za dużo.
Według ciebie jakie trzeba mieć akwarium na 4 (cztery) paletki?
Cytat:
Do zbiornika wdarła sie nowa część dekoracyjna,ale nie bede jej jeszcze przedstawiał w całości,tylko tak troszeczke,a może ktoś będzie miał sprawne oko i powie o jakiej dekoracji mowa?
Banalna odpowiedź - korzeń.
Po głowie chodzi mi jeszcze skamieniałe drewno, ale to pewnie nie to.
A, i napisz ile to akwa ma litrów? Gdzie indziej piszesz, ze 220.
Nie lubię dyskowców( nie za wyglad, tylko za ograniczenia), ale akwarium bardzo mi sie podoba.
_________________ Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie udzielam porad na priv oraz mail! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.