Pewnie byłoby to w granicach 60zł + wysyłka,a ile wysyłka to nie wiem,ciężkie nie jest max. to pewnie 1,5kg,no ale długie.
Wysokość coś ze 2 metry,różnie powykręcane,średnica rożnie 3-5cm
1,5 cm to tak jak kciuk,więc rzeczywiście może być to cena ok.15 zł.
To co mam w akwa to tak dla porównania jest na 3 palce.
Cholerstwo bardzo wolno sie zatapia
[ Dodano: 2008-11-22, 17:21 ]
Od 3 tygodni walcze z nitkami zieloną herbatą,większymi podmianami i nie daje to rezultatów. Zawsze ta kuracja mi pomagała teraz coś nie daje rady.
Co moge to usuwam mechanicznie,lecz i tak nadal są przyrosty.
Co mi jeszcze poradzicie na skuteczne pozbycie sie ich?
Pojemność:: 270, 43
Imię: Marcin Pomógł: 307 razy Wiek: 31 Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 4291 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-11-29, 21:43
Lukiki napisał/a:
A jak sie ma kuracja z herbaty i zarazem stosowanie lampy UV?
I Ty się o to pytasz? Myślałem, że wiesz, że UV i garbniki to dwie przeciwności, które nie wolno łączyć.
Lukiki napisał/a:
Ma to sens,czy lampa zadziała ''wrogo'' na herbate?
Dokładnie. Garbniki ulegają wytrąceniu, a następnie koagulacji, czego objawem zazwyczaj jest zmętnienie wody i pojawienie się kłaczków, które zagrażają rybom.
_________________ Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie udzielam porad na priv oraz mail! Masz problem? Pisz na forum
Pojemność:: 270, 43
Imię: Marcin Pomógł: 307 razy Wiek: 31 Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 4291 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-11-29, 22:12
Lukiki napisał/a:
O tym to wiedziałem,ale kłaczki wytrącają sie przy nie zredukowaniu mocy oświetlenia podczas kuracji.
To właśnie promienie UV powodują koagulację. Nie ważne, czy pochodzą z oświetlenia akwarium, czy sterylizatora UV.
Lukiki napisał/a:
Wiem,że nie stosuje sie UV,gdy zbiornik jest nawożony,bo to mija sie z celem.
W tym wypadku chodzi o mikro, a zwłaszcza żelazo, które to ulega jakiemuś przeobrażeniu w formę nie przyswajalną dla roślin (nie pamiętam już dokładnie jak to było). Dlatego jeżeli nawozimy żelazem to lepiej podawać je po zgaszeniu światła..
Makro można podawać. Chociaż z drugiej strony jeżeli stosujemy lampe UV to chcemy pozbyć sie glona, wiec po co nawozić.
_________________ Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie udzielam porad na priv oraz mail! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.