Ach Marcin złośliwość,to chyba drugie Twoje imie.
Przeceż sa zbiorniki zrobione na ''nisko'' bez roślin szybkorosnących i tam też musiałoby być Twoje założenie o małej masie roślinnej.
Pisałem wcześniej,że glony mogą mnie spotkać z powodu AS i tak też sie stało,a nie,że baniak nie dojrzały.
O hardscapie nie można tu nawet pisać moim zdaniem,to nie ten kierunek.W hardcapie przewage mają dekoracje,a nie rośliny,tu jest odwrotnie.
Pojemność:: 270, 43
Imię: Marcin Pomógł: 307 razy Wiek: 31 Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 4288 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-02-22, 16:33
Lukiki napisał/a:
Ach Marcin złośliwość,to chyba drugie Twoje imie.
Może, ale złośliwy nie jestem bez powodu.
Lukiki napisał/a:
Przeceż sa zbiorniki zrobione na ''nisko'' bez roślin szybkorosnących i tam też musiałoby być Twoje założenie o małej masie roślinnej.
Nie, ale w takich zbiornikach glony są niemal normą do momentu pełnego dojrzewania zbiornika.
Zbiornik dojrzeje (ustabilizuje się), glonów nie będzie.
Lukiki napisał/a:
Pisałem wcześniej,że glony mogą mnie spotkać z powodu AS i tak też sie stało,a nie,że baniak nie dojrzały.
Przecież to, to samo.
Dlatego ta złośliwa uwaga.
Co miałeś tam dojrzałego, prócz filtra i części wody?
Większość złoża bakteryjnego jest w podłożu. Ty masz je świeże.
Owszem, może testy pokazywały dobre wyniki jeśli chodzi o azotyny i azotany, ale cały ekosystem akwarium masz rozchwiany.
Trzeba rozróżnić zbiornik stabilny o dojrzałego, bo to trochę inne pojęcia.
W roślinnym ważna jest właśnie stabilizacja.
Z mojej strony EOT, bo to nie temat do takich dyskusji.
_________________ Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie udzielam porad na priv oraz mail! Masz problem? Pisz na forum
gala32
Pojemność:: 160
Imię: tomek
Wysłany: 2009-02-22, 18:05
akwarium ładne ale czegoś brakuje może jak rośliny
ruszą będzie ciekawsze
Pojemność:: 180
Imię: Marek Pomógł: 1 raz Wiek: 30 Dołączył: 04 Kwi 2008 Posty: 132 Skąd: Slough UK
Wysłany: 2009-03-11, 11:06
Naprawdę fajnie to wygląda. Pamiętaj, że ma to się podobać głównie tobie, także podchodź do krytyki z dystansem, ale mając ją na uwadze. Mi się akurat bardzo podoba takie kontrastowe i inne akwarium. Dyski wracają czy planujesz inne rybki ?
_________________ Niedługo już nic nie będzie można ;P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.