Witam już w wakacje będzie u mnie 240l.Mam dylemat w sprawie podłoża oraz roślinności. jaką najlepiej kupić butle co2 do 240l?Jakie oświetlenie aby rośliny prawidłowo oraz szybko rosły.
Imię: Paweł Pomógł: 32 razy Wiek: 32 Dołączył: 24 Lut 2007 Posty: 844 Skąd: Kalisz
Wysłany: 2010-07-30, 10:57
to kolega popłyną trochę więcej szczegółów proszę
1. Rośliny mamy dobrać do aktualnego oświetlenia ?? jeśli tak to jakie ono jest
2. Konkretne rośliny masz już upatrzone i pod nie warunki szykujesz ?? jak tak to jakie to rośliny
3. Akwarium biotopowe - jaki biotop
4. Zupełnie inny wariant - też proszę opisać dokładnie
No racja sorka już tłumacze:P
1.Oświetlenie chcę dobrać do roślin żeby dobrze rosły i oczywiście co2 też będzie.
2.Rośliny na jakiś fajny trawniczek to chcę jako najważniejsze+jakieś rośliny typu mech itp.Coś co by pasowało do skalarów,rozbor,krewci,kirysów.
3.Biotop ogólny (skalary,rozborki,krewetki,glonojadki,kiryski)
4.Butla co2 jaka by się nadawała do 240l
Jeżeli o czymś zapomniałem to proszę napisać
Jak CO2 to około 0.5 Watt/L...
Butla myśle, że ok 1.5 kg
Roślinki pooglądaj na allegro. Kasandra ma duży wybór.
Poczekaj jeszcze na wypowiedzi innych Użytkowników
Wszystko okaże się jak będę kupował swoich mam gdzieś ze 400+ rodzice dołożą.Akwa kupie albo na allegro albo dam u szklarza zrobic
bez pokrywy
bo oswietlenie robie sam Jakaś oszczednosc:P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.